Парламентська ієрархія: хто претендує на ключові посади у Верховній Раді та її комітетах

07.08.2019
Парламентська ієрархія: хто претендує на ключові посади у Верховній Раді та її комітетах

Зедепутати вже поділили «портфелі» між своїми у комітетах Верховної Ради.

Як говорять у народі, «хто гарно працює, той добре відпочиває». Але реалії української політики трохи інші.
 
Тут дотримуються принципу «хто гарно вчиться, той отримує хорошу посаду».
 
Ще під час семиденного навчання у Трускавці керівник партії «Слуга народу» Дмитро Разумков підтвердив інформацію про те, що він може стати головою Верховної Ради України.
 
Його заступником можуть призначити представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука.
 
Підприємець i власник ІТ-компанії, а також четвертий номер у списку «Слуги народу» Давид Арахамія є головним кандидатом на очільника фракції «Слуга народу» у парламенті.
 
Щоб контролювати процеси у фракції, її поділять на 15 груп, які очолюватимуть 15 депутатів, а якщо конкретніше — 15 заступників голови фракції.
 
Серед них — ресторатор Микола Тищенко, антикорупціонерка Галина Янченко, «кварталівець» Юрій Корявченков, відомий як Юзік, та ще 12 інших «слуг народу». Тобто виглядатиме це як групи студентів, у кожної з яких буде свій староста. Основні завдання заступників керівника фракції — інформувати та повідомляти депутатів про рішення та основні зміни у партії.
 
Окрім цього, журналісти видання «Новоє врємя» опублікували список претендентів від «Слуги народу» на посади в комітетах Верховної Ради.
 
За попередньою інформацією, комітетів буде 20. У Верховній Раді восьмого скликання їх було на сім більше.
 
Серед очільників комітетів буде генеральний продюсер телеканала «1+1» Олександр Ткаченко — він відповідатиме за інформаційну політику країни; власник приватної клініки «Борис» Михайло Радуцький, якому ще кілька днів тому пророкували посаду очільника МОЗ, може очолити Комітет iз питань охорони здоров’я.
 
Данило Гетьманцев, Андрій Герус, Богдан Яременко, Ірина Венедиктова та ще 14 кандидатів можуть очолити інші комітети Верховної Ради. Втім цей список, який опублікували журналісти, поки не підтвердили в партії «Слуга народу», тому до 3 вересня, коли має відбутися перше засідання Верховної Ради, усе ще може змінитися.