Дуже ароматний та дуже літній: рецепт супу-пюре з цукіні

07.08.2019

Влітку навіть супи особливі. Вони якщо не холодні, то барвисті, але все одно мають бути з літньою «родзинкою». Нею в нашому випадку стануть цукіні. Готуватимемо суп-пюре з цукіні — дуже ароматний і дуже літній смачний супчик.
Інгредієнти: 2 кабачки (цукіні), 3 картоплини, цибулина, морквина, зелень (кріп, петрушка), 2 зубки часнику, 2 ст. ложки олії, столова ложка вершкового масла, лавровий листок, 2 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком, 1 л води (бульйону).
Приготування: кабачки поріжте дрібними кубиками і невелику частину відкладіть. Картоплю також поріжте кубиками, а цибулю — півкільцями. Часник пропустіть через часничницю. У сотейнику в розігрітій олії спасеруйте цибулю і часник 5 хвилин. Потім покладіть кабачки і, помішуючи, обсмажте 5 хвилин. Додайте картоплю, перемішайте й обсмажте ще 2-3 хвилини. Залийте овочі гарячою водою (бульйоном), додайте спеції, перемішайте, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою приблизно 15 хвилин. Наприкінці покладіть зелень. Відкладені кабачки присоліть і обсмажте на вершковому маслі 3-4 хвилини. Блендером подрібніть кабачковий суп. Готовий кабачковий суп-пюре розлийте по тарілках, додайте обсмажені кабачки і прикрасьте зеленню. Подавайте із сухариками, сметаною чи вершками. Смачного!