До м’яса ця надзвичайно ароматна аджика, пікантна, цікава на смак і справді казково підходить.
Якраз вродили сливи і перець — час нею запастися на зиму.
Інгредієнти: 2 кг слив, 200 г часнику, 200 г цукру, 3-4 шт. гіркого перцю, 2 столові ложки томатної пасти, 2 столові ложки солі.
Стерилізувати будь-яким способом банки і кришки.
Сливу добре промити і очистити від кісточок. Гіркий перець помити, відрізати хвостики (кількістю гострого перцю можна регулювати гостроту аджики). Почистити часник. Пропустити через м’ясорубку сливу, часник і гострий перець.
З’єднати мелені сливи, перець і часник. Додати цукор, томатну пасту і сіль.
Добре все перемішати і поставити на вогонь. Варити аджику зі слив впродовж 20 хвилин, постійно помішуючи. Готову аджику розкласти в стерилізовані баночки. Закатати ключем.
Перевернути їх догори і вкутати теплою ковдрою до повного охолодження. Взимку матимете літній соус!