Український плавець-спринтер Андрій Говоров виграв «золото» Кубка світу у Токіо

06.08.2019
Український плавець-спринтер Андрій Говоров виграв «золото» Кубка світу у Токіо

Андрій Говоров разом зі своїм персональним наставником — бразильцем Арілсоном Сильвою — радіють здобуттю «золота» на Кубку світу в Токіо. (Фото з сайта xsport.ua.)

Здавалося, маючи за плечима досвід двох олімпіад, володіючи низкою вагомих міжнародних відзнак та титулом світового рекордсмена, вітчизняний майстер блакитних доріжок Андрій Говоров уже напрацював алгоритм здобуття престижних нагород.
 
Натомість на нещодавньому чемпіонаті світу з водних видів у корейському Кванджу український спринтер узагалі залишився без нагород. На 50-метрівці вільним стилем Андрій припинив свої виступи на півфінальній стадії, водночас у фіналі своєї коронної дистанції — 50 м батерфляєм — показав лише шостий час. Так само в цьому запливі вкотре дала про себе знати ахіллесова п’ята Говорова: падіння швидкості на вирішальному етапі змагань у порівнянні з попереднім раундом.
Чітко розуміючи причину своїх проколів, Андрій одразу розпочав роботу над помилками. І через тиждень після завершення «акватичного» «мундіалю» на першому етапі Кубка світу в Токіо здобув «золото» на 50-метрівці батерфляєм.
 
«Це був непростий сезон, але ми ніколи не програємо: або це досвід, або перемога», — написав у своїй сторінці в «Інстаграмі» Говоров. У півфіналі — з результатом 23,47 сек. — українець показав другий час. Водночас у вирішальний момент наш знаний співвітчизник зумів додати й завдяки своєму прискоренню до 23,10 сек. зумів на мить випередити володаря кращого півфінального результату угорця Олександра Сабо. Відтак, за словами Говорова, за рік до свого голов­ного старту життя у столиці майбутніх Ігор він здобув символічне «золото» Кубка світу.
Загалом, Андрій був єдиний з українців, хто представляв вітчизняне плавання на Кубку світу в Токіо. При цьому, окрім 50 м батерфляєм, змагався Говоров також і на спринтерській дистанції вільним стилем, яка, на відміну від першої, входить до олімпійської програми. Так от, у цій дисципліні нашому співвітчизникові ще належить виконати титанічний об’єм роботи. Як і на корейському ЧС, Говорову в Токіо не вдалося дістатися вирішального запливу 50 м кролем. Опинившись після півфінальної стадії в ролі одного з двох претендентів на останню восьму перепустку до фіналу, в повторному запливі Андрій програв доленосну дуель своєму конкуренту.
 
Водночас уже за кілька днів у китайському Цзинані відбудеться другий етап КС, де, думається, Говоров концентруватиметься саме на олімпійській дистанції — 50 м вільним стилем.