Тернополяни хочуть обладнати дитсадки системами відеоспостереження

02.08.2019
На сайті електронних петицій Тернопільської міської ради зареєстроване звернення тернополянки Ірини Притули щодо обладнання дитячих садків міста системами відеоспостереження.
 
 
«Враховуючи нестабільну ситуацію в країні, для запобігання протиправних дій та зниження ризику терористичних загроз доцільно забезпечити дитячі садочки камерами відеоспостереження, — йдеться у новій петиції. — Такий захід є поширеним у всіх цивілізованих країнах, дає змогу батькам відчувати, що діти в безпечному середовищі, вирішувати конфлікти і захищати права, інтереси дітей та працівників дитячих садків.
 
Оскільки у м. Вінниця вже працюють над такою ініціативою і невдовзі всі садки будуть обладнані там відеокамерами, просимо звернути особливу увагу на це питання, адже воно доцільне для всіх міст».
 
На сьогодні залишилося пів строку до кінця збору підписів, і їх уже є близько половини з 300 необхідних, так що петиція має всі шанси потрапити на розгляд міської ради.
 
Ймовірно, що буде прийняте позитивне рішення. Адже наприкінці жовтня 2014-го, коли відеокамери для зовнішнього та внутрішнього спостереження почали встановлювати у всіх школах обласного центру, планувалося продовжити запровадження такої новації і в дошкільних навчальних закладах, але справа чомусь загальмувала.
 
А ще раніше, у 2010-му, веб-камеру для спостереження за малюками для експерименту встановили в молодшій групі міського дитсадка №10, і батьки були задоволені, адже мали можливість на відстані спостерігати, як поводиться у дитсадку їхня дитина та як поводяться щодо неї вихователі.