Олександр Усик відновив підготовку до свого дебюту в «супертяжах» після травми

31.07.2019
Олександр Усик відновив підготовку до свого дебюту в «супертяжах» після травми

Попереднє знайомство Олександра Усика з супертяжким дивізіоном відбулося у бою проти ветерана профі-боксу Тоні Белью. (Фото з сайта xsport.ua.)

У найпрестижнішому диві­зіоні профі-боксу, котрим, без сумніву, є елітна ліга «супертяжів», зріють масштабні зміни.
 
 
Точніше сказати, в день, коли майже нікому невідомий мексиканець iз відчутно зайвими кілограмами на животі Енді Руїс відібрав чемпіонські пояси WBA, WBO, IBF, IBO у атлетичного велетня-британця Ентоні Джошуа, ці перестановки розпочалися.
 
 
І нехай між Руїсом i Джошуа умовами контракту передбачений обов’язковий бій-реванш, після його завершення надважкий профі-дивізіон має засяяти новими барвами й відтінками.
 
 
Річ у тому, що, згідно з рішенням Всесвітньої боксерської організації, колишній абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик призначений обов’язковим претендентом на бій у надважкому дивізіоні з переможцем повторної дуелі між Руїсом та Джошуа.
 
Наразі представники команд боксерів ведуть напружені перемовини щодо умов та місця проведення надважливого протистояння, на кону в якому стоятимуть чотири чемпіонські трофеї.
 
Водночас Усик продовжує готуватися до свого дебюту в «супертяжах», котрий, за словами одного з його промоутерів Едді Хірна, відбудеться 12 або 19 жовтня.
 
Нагадаємо, що провести свій перший бій у новому ваговому дивізіоні Усик планував іще в травні, однак через травму біцепса протистояння нашого співвітчизника проти француза камерунського походження Карлоса Такама довелося скасувати.
 
Утім минуло кілька місяців, упродовж яких серйозно змінилася розстановка сил у надважкій лізі, й Усик i Такам знову розпочали готуватися до очного протистояння.
 
Як повідомив Едді Хірн, ця дуель відбудеться в Чикаго, а гонорар українського боксера за дебют у «супертяжах» становитиме 1,2 млн. доларів.
 
При цьому Усик розраховує, що й у надважкій вазі йому вдасться зібрати повну колекцію чемпіонських поясів. А зробити йому це вдасться значно швидше, ніж у важкому дивізіоні, з якого, власне, й розпочиналася його професіональна кар’єра.
 
«Думаю, мені вистачить чотирьох боїв, аби стати абсолютним чемпіоном», — як завжди, не без іронії відзначив Усик. Але для початку від Сашка чекають удалого старту в новій царині.
 
Тут проти нього боксуватимуть опоненти з потужними ваговими габаритами, тоді як для українського боксера набір додаткових кілограмів виглядає справою доволі непростою. Вочевидь Усик змушений форсувати процес набору ваги, й не виключено, що травма біцепса стала неприємним наслідком такого поспіху.
 
Утім до жовтня в Олександра ще є час, аби віднайти шлях для здобуття оптимальних кондицій, котрі дозволять йому зберегти високу рухливість у ринзі та наростити м’язову міць.
 
* * *
 
Над завданням значно вищого, ніж зазвичай, рівня складності нині працює й інший український чемпіон світу, володар поясів WBA та WBO у легкій вазі Василь Ломаченко, котрого в останній день літа чекає непростий бій за вакантний трофей WBC проти британця Люка Кемп­белла.
 
За місяць до чемпіонського бою, котрий відбудеться в Лондоні на «О2-Арені», Василь заявив, що може програти протистояння своєму опоненту.
 
«У боксі може програти кожен. І я також. Але коли я виходжу в ринг, то ніколи не думаю про поразку. А думаю лише про те, як виграти бій», — наголосив Ломаченко.