Після восьмирічної перерви Сергій Стаховський знову переміг на парному турнірі АТР

23.07.2019
Після восьмирічної перерви Сергій Стаховський знову переміг на парному турнірі АТР

У парі з іспанцем Марселем Гранольєрсом Сергій Стаховський виграв трав’яний турнір АТР-250 в Нью-Порті. (Фото з сайта tennisua.org.)

Для чоловічого тенісу вік «за 30» — рубіж далеко не критичний. Легенди світового тенісу — 37-річний Федерер, 33-річний Надаль та 32-й Джокович — нині переживають свою другу молодість.
 
 
Щоправда, перед своїм повторним сходженням до титульних вершин усі вони переживали серйозний ігровий спад.
 
 
Результати ветерана українського тенісу Сергія Стаховського останнім часом особливо не радували.
 
Про відсутність бодай якихось досягнень у нашого досвідченого співвітчизника свідчило і його скромне 144-те місце в одиночному рейтингу АТР.
 
Часом могло здатися, що 33-річний Стаховський потроху готує себе та своїх уболівальників до виходу на спортивну пенсію.
 
Утім минулого тижня в американському Нью-Порті Сергій продемонстрував, що його ще зарано списувати з рахунків. Про своє вміння добре грати в теніс він згадав у парному розряді. Попри те, що з іспанцем Марселем Гранольєрсом Стах раніше ніколи не виступав, їхній дует спромігся стати переможцем символічного за назвою трав’яного турніру АТР-250 Hall of Fame.
 
Цілком заслужено Сергій Стаховський вважається одним iз кращих тенісистів України. А успіх у «Залі слави» змусив пригадати всі минулі успіхи лідера вітчизняного тенісу, на рахунку котрого разом з перемогою в Нью-Порті тепер є вісім тріумфів на турнірах АТР. Чотири престижні трофеї він здобув в одиночному розряді. Таку ж кількість нагород Стаховський здобув і в парних баталіях.
 
Що цікаво, за всю свою кар’єру Сергій не програв жодного фіналу, до якого йому вдалося дістатися. Тож українець неабияк тішився тому, що в Нью-Порті зумів продовжити до восьми серію з переможних фіналів.
 
«Дякую партнерові за неймовірну енергію в парі. Дуже щасливий, що виграв четвертий парний титул, і задоволений, що зберіг свою успішну статистику у фінальних протистояннях», — написав у своєму «Інстаграмі» Сергій Стаховський.
 
Нагадаємо, що пробитися до основної сітки цьогорічного Уїмблдону ветеран українського тенісу не зміг, натомість надолужив своє на американській траві, хоча, за словами Сергія, її якість могла бути й кращою.
 
Водночас, здолавши на шляху до фіналу в Нью-Порті других та третіх «сіяних», у головному поєдинку змагань Стаховський та Гранольєрс у напруженій боротьбі переграли тандем Аревало/Рейєс-Варела (Сальвадор/Мексика) — 6:7 (10:12), 6:4, 13:11.
 
«Марсель хотів зіграти зі мною тут, натомість я думав про кваліфікацію на іншому турнірі. Зрештою, я не потрапив на турнір в Атланті, натомість переміг в Нью-Порті. І це прекрасно», — відзначив Стах.
 
У оновленому парному рейтингу АТР Сергій піднявся на 54 сходинки, посівши 147-му позицію. Водночас в одиночному розряді його прогрес обмежився лише одним щаблем. І хоча у світовому табелі про ранги Стаховський посідає 144-місце, в українському тенісі він залишається номером один.
 
При цьому екс-перша ракетка України Олександр Долгополов уже тривалий час перебуває на лікарняному. Нещодавно він переніс іще одну операцію на зап’ястку, через що його повернення на корт знову опинилося під питанням.