Буряк із загадкою: рецепт ікри з овочів

17.07.2019
Буряк із загадкою: рецепт ікри з овочів

Бурякова ікра

От коли приготуєте таку ікру, не зізнавайтеся, з чого вона — дуже смачна, одразу і не вгадаєш, з чого. Така ікра стане смачним доповненням до м’ясних страв і смакуватиме як окрема закуска.
 
Інгредієнти:
 
буряк — 500 г,
помідори — 2,5 кг,
морква — 500 г,
цибуля — 500 г,
болгарський перець — 500 г,
часник — 1 головка,
олія — 500 мл,
сіль за смаком.
 
Буряк, моркву і цибулю почистіть. З болгарського перцю видаліть насіння і білi перетинки. В помідорів видаліть зелену серцевину.
 
Буряк, моркву, цибулю, перець і помідори подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м’ясорубку. Посоліть і варіть на слабкому вогні 1,5-2 години, регулярно помішуючи.
 
Наприкінці готування додайте перемелений часник. Ікру розлийте в чисті сухі банки і закатайте кришками. Банки поставте догори дном до повного охолодження.