Ексглаву Білгород-Дністровської райадміністрації знайшли мертвим у підвалі

12.07.2019
Колишній чиновник та ексчоловік керівника департаменту фінансів Одеської обласної адміністрації, який у травні цього року став фігурантом конфлікту зі стріляниною в народного депутата від БПП Олександра Урбанського, знайдений повішеним у підземному гаражі елітного двоповерхового особняка в Овідіопольському районі.
 
На місці трагедії, поряд із тілом Володимира Зінченка, знайшли передсмертну записку. У правоохоронних органах заявили, що слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, не виявила слідів, які б вказували на порушення обстановки у будинку, або ознак насильства на тілі загиблого.
 
У співробітників поліції, які з’ясовують усі обставини того, що сталося, є три версії трагедії: самогубство, доведення до самогубства або навмисне вбивство.
 
«До Овідіопольського головного відділення поліції надійшло повідомлення про те, що чоловік 62 років знайдений повішеним у власному будинку», — підтвердив керівник Департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало. — Тіло направили на судово-медичну експертизу. За даним фактом порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 КК України («Самогубство»).
 
У прес-службі також підтвердили, що померлий був підозрюваним у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вчинення хуліганських дій та використання зброї відносно народного депутата України. Спочатку Володимира Зінченко посадили до СІЗО, а пізніше — відправили під домашній арешт. У день своєї смерті обвинувачений повинен був з’явитися у суд, де за клопотанням прокуратури мали обирати йому запобіжний захід...
 
Нагадаємо, що у травні 2019 року Володимир Зінченко стріляв у 37-річного народного депутата Олександра Урбанського. Інцидент трапився у курортному селі Санжейка Овідіопольського району на території готелю «Хуторок у Зіни», власником та директором якого був екс-голова РДА в Одеській області.
 
Напад не був пов’язаний із парламентською діяльністю Урбанського, він заступився за свою дружину, до якої з образами чіплявся Володимир Зінченко. За словами потерпілого, нападник під час словесної перепалки спочатку схопив його за горло, а потім двічі вистрелив у нього з пістолета, поранивши депутата у ногу. Пізніше з’явилася інформація про те, що на момент скоєння злочину Володимир Зінченко перебував у стані алкогольного сп’яніння.
 
До 2010 року загиблий очолював Білгород-Дністровську РДА на Одещині. Його звільнили з посади після гучного корупційного скандалу, в якому були замішані його заступники.