Планові штрафи і протоколи: поліцейська Зоя Мельник розкрила залаштунки роботи своїх колег

10.07.2019
Планові штрафи і протоколи: поліцейська Зоя Мельник розкрила залаштунки роботи своїх колег

Правдолюб Зоя Мельник (Фото з сайта nabludatel.od.ua)

Керівник Одеської патрульної поліції Юрій Рибак відсторонений від займаної посади як мінімум на два тижні, на час роботи дисциплінарної комісії з Києва. У рамках проведення службового розслідування фа­хівці перевірять скаргу поліцейської батальйону патрульної поліції Одеської  області Зої Мельник, яка заявила, що патрульна служба швидко перетворилася на стару систему ДАІ, де керівництво змушує підлеглих виконувати плани складених  протоколів i штрафів.
 
— На мій телефон щодня надходять анонімні дзвінки з погрозами, — повідомила Зоя Мельник. — Вимагають, щоб я закрила рот, інакше «це все погано закінчиться».
 
За словами бунтарки, ієрархія у поліції вибудувана за старою схемою «я начальник — ти дурень». Абсолютна більшість командирів страждають самодурством та    ображаються, коли їм починають суперечити. А перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький вважає, що первинне завдання його підлеглих — знайти фактаж та підтвердження тих фактів, які викладені у скарзі Зої Мельник.
 
Тим часом поліцейська-бунтарка продовжує викривати «перевертнів у погонах», тепер уже на Херсонщині. За її інформацією, начальник патрульної поліції Херсона Костянтин Дрогаль нібито бере участь у купівлі-продажу звань, а самі патрульні не гребують брати хабарі з водіїв нелегальних таксі, що курсують на територію півострова Крим, у розмірі від ста до двохсот гривень.  За словами Зої Мельник, керівництво закриває очі на ці факти, адже бере безпосередню участь у схемах незаконного збагачення.
 
Опоненти правдолюбки стверджують,  що викривальні пости в соціальних мережах скандально відома дівчина почала публікувати лише після того, як отримала повідомлення про можливе звільнення. За словами начальника Департаменту патрульної поліції Євгена Жукова, у Зої Мельник неодноразово були проблеми з дисципліною.
 
Поспішив виправдати своїх колег і начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, який заявив, хто дівчина перебільшує масштаби проблеми. «Так, поліцейські іноді беруть хабарі, а ми завжди на це реагуємо та робимо все від нас залежне, щоб вони постали за це перед законом.  На даний час справи 33 поліцейських перебувають у суді по корупції. Є ще понад сто матеріалів розслідувань, які зайшли до нас з ознаками корупції, але без необхідної доказової бази для залучення працівників до кримінальної відповідальності».
 
Зоя Мельник, яка не вірить що відбудеться справедливе розслідування, бо добре обізнана про залаштунки роботи своїх колег, написала заяву до Управління внутрішньої безпеки Нацполіції про те, що їй регулярно надходять погрози після того, як вона стала говорити правду про патрульну поліцію.