Найкраща українська тенісистка вперше у своїй кар’єрі пробилася до чвертьфіналу Уїмблдону

09.07.2019
Найкраща українська тенісистка вперше у своїй кар’єрі пробилася до чвертьфіналу Уїмблдону

Еліна Світоліна — чвертьфіналістка Уїмблдону-2019. (Фото з сайта sport.ua.)

Бачити одразу двох українських тенісисток у четвертому колі турніру з серії «Великого шолому» випадає зов­сім нечасто. До минулого року подвійного представництва вітчизняного жіночого тенісу на «гранд слемах» узагалі не траплялося. Водночас у 1/8 фіналу «Ю-Ес оупен»-2018 грали Еліна Світоліна та Леся Цуренко. А в нинішньому сезоні пробитися до четвертого кола «Мейджора» — на Уїмблдоні — вдалося Світоліній та Даяні Ястремській.
 
«Вихід до четвертого кола Уїмблдону дуже багато значить для мене. Я задоволена тим, як впоралася з нервами у поєдинку третього раунду. Було дуже непросто: я програла другий сет, але мені вдалося налаштуватися на боротьбу й здобути перемогу», — сказала після тріумфу над Марією Саккарі з Греції (6:3, 6:7 (1:7), 6:2) перша ракетка України.
 
Повторення персонального турнірного рекорду на Уїмблдоні й вихід до другого змагального тижня, коли, за словами Світоліної, на арену виходять одні легенди, неабияк надихнули приму вітчизняного тенісу. І з відносною легкістю в матчі четвертого кола вона здолала 24-ту тенісистку планети, хорватку Петру Мартич.
 
6:4, 6:2 — і Еліна оформила свій перший у кар’єрі вихід до чвертьфіналу Уїмблдону, де на неї чекатиме переможець чеської дуелі двох Каролін — Плішкової (третій номер посіву) та Мухової.
 
Непоганий шанс потрапити до «топ-вісімки» цьогорічного жіночого Уїмблдону мала й третя ракетка України та 35-й номер рейтингу WTA Ястремська. Як і в трьох попередніх колах, коли 19-річна одеситка по черзі переграла італійку Джорджі, американку Кенін та Вікторію Голубович зі Швейцарії (7:5, 6:3), її суперниця в 1/8 фіналу не входила до числа сіяних. Загалом, на поєдинок проти Даяни китаянка Чжан Шуай виходила у статусі 50-ї ракетки жіночого тенісу. Вигравши в 19-річної українки першу партію, вона практично без боротьби віддала суперниці другий сет, чим додала шанувальникам Ястремської підстав для загального тріумфу. Однак на завершальну партію сил у третьої ракетки України не вистачило — 4:6, 6:1, 2:6.
 
Водночас Даяна може бути повністю задоволена своїм виступом на Уїмблдоні, після котрого вона обов’язково підніметься в рейтингу WTA і, скоріше за все, обійде в «табелі про ранги» Лесю Цуренко, котра впродовж тривалого часу носила статус другої ракетки країни.