Дві з чотирьох українських тенісисток продовжують змагатись в одиночному розряді Уїмблдону-2019

05.07.2019
У тенісному світі трав’яний сезон — подія майже миттєва, хоча й дуже яскрава. На підготовку до його головного турніру — Уїмблдону — тенісисти мають лише кілька тижнів, тож входити в курс справ окремим учасникам зеленого «шолома» доводиться вже по ходу змагань на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету.
 
Попри те, що друга ракетка України Леся Цуренко потрапила на цьогорічному Уїмблдоні в одиночному розряді до когорти сіяних, її перебування в турнірній сітці обмежилося лише першим раундом, у якому вона практично без боротьби поступилася чешці Барборі Стрицовій — 3:6, 2:6.
 
Вочевидь, ранній виліт із «одинака» не входив до планів Цуренко, адже в минулі роки вона так рано Уїмблдон не залишала. Проте для страховки від швидкого прощання з легендарним турніром заявилася Леся й до парних змагань, де в тандемі з білорускою Олександрою Соснович уже подолала стартовий рубіж в особі дуету Бачинськи/Пера (Швейцарія/США) — 6:4, 4:6, 6:1.
 
Так само в своєму змагальному плані на Уїмблдон-2019 парні баталії має й четверта ракетка українського тенісу Катерина Козлова. На тому ж корті й із тим же рахунком, що й Цуренко, вона також зазнала невдачі на старті «одинака», програвши Лорен Девіс зi США — 3:6, 2:6.
 
Водночас Катя переможно розпочала парний турнір, у співпраці з Ариною Родіоновою з Австралії здолавши сербсько-хорватський дует Среботнік/Юрак — 4:6, 6:2, 6:4.
 
А от дві інші українські тенісистки, схоже, намагаються по максимуму затриматися в основній сітці «одинака». І прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна, й третя ракетка України Даяна Ястремська вже активно вивчають своїх суперниць у третьому колі, де їм опонуватимуть гречанка Марія Саккарі та швейцарка Вікторія Голубович відповідно.
 
При цьому прізвище Ястремської також фігурувало й у парній жіночій сітці, де в тандемі з росіянкою Анастасією Потаповою на старті змагань на неї чекала дуель iз Дженніфер Бреді та Елісон Ріск зi США.
 
Напередодні старту Уїмблдону Ястремська через застуду мала проблеми з повноцінною підготовкою до головного трав’яного старту сезону, тож пообіцяла, що набиратиме форму вже по ходу баталій в перед­місті Лондона. Вочевидь, змагання в парі — один з елементів повернення оптимальних кондицій.
 
Водночас Ястремська вже переписала історію українського жіночого тенісу, ставши наймолодшою вітчизняною тенісисткою — учасницею третього кола Уїмблдону, на шляху до якого, в другому раунді, вона здолала 27-му ракетку турніру — Софію Кенін зi США — 7:5, 4:6, 6:3.
 
Водночас найсильніша тенісистка України на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету повністю зосереджена на одиночних баталіях. Щойно залікувавши травму, Світоліна не прагне ризикувати. Як приклад, її поєдинок другого кола проти росіянки Маргарити Гаспарян.
 
Попри те, що задля перемоги над суперницею експерти радили українці зіграти в агресивний та атакувальний теніс, Еліна в битві проти Гаспарян діяла виважено та холодно­кровно, розраховуючи, в першу чергу, на помилки опонентки.
 
І хоча поєдинок складався не на користь першої ракетки України, в’язка та відчайдушна гра Світоліної змусила Гаспарян затремтіти.
 
Вигравши перший сет і маючи невелику перевагу в другій партії, росіянка зазнала травми ноги, яка в підсумку не дозволила їй дограти до кінця поєдинок. За рахунку 7:5, 5:6 вона була змушена відмовитися від продовження боротьби.