На старті Уїмблдону-2019 Даяна Ястремська переграла його минулорічну чвертьфіналістку

03.07.2019
На старті Уїмблдону-2019 Даяна Ястремська переграла його минулорічну чвертьфіналістку

На старті Уїмблдонського турніру Даяна Ястремська переграла його минулорічну чвертьфіналістку. (Фото з сайта tennisua.org.)

Третій у сезоні турнір iз серії «Великого шолома», котрий проходить на траві в Уїмблдоні, завжди багатий на сенсації.
 
 
Відтак дивуватися, що вже в перший змагальний день iз турнірної сітки вилетіли друга ракетка жіночого тенісу, японка Наомі Осака, та посіяний під шостим номером Олександр Звєрєв iз Німеччини, думається, не варто.
 
 
За таких обставин і поразка іменитої ветеранки тенісу 39-річної Вінус Уїльямс своїй юній 15-річній співвітчизниці Корі Гауфф сприймається доволі стримано.
 
Хоча, з огляду на серйозні пертурбації, на вершині рейтингу жіночої тенісної асоціації, де з недавнього часу несподіваним його лідером є австралійка Ешлі Барті, від Уїмблдонського турніру-2019 можна чекати ще більших сенсацій.
Неочікуваний успіх Барті на цьогорічному «Ролан Гарросі» здатен окрилити й інших тенісисток, які раніше не входили до чемпіонської когорти на «гранд слемах».
 
Також приходу свого зіркового часу на «Мейджорах» чекає й прима українського тенісу Еліна Світоліна. Через травму її гра в нинішньому сезоні взагалі виглядає доволі скромно, проте на старті нинішнього Уїмблдону перша ракетка України заявила, що може відмінно грати на траві.
Так, на старті нинішнього трав’яного «шолома» Світоліна, посіяна під восьмим номером, упевнено розібралася з Дар’єю Гавриловою з Австралії — 7:5, 6:0.
 
«Зараз я перебуваю у відмінній формі й здатна на великі звершення. Мені вдалося відновитися після моєї травми і я почуваюся значно краще, ніж у попередні місяці», — наголосила Еліна.
 
Також з оптимізмом у турнірне майбутнє на Уїмблдоні-2019 дивиться й нова зірка українського тенісу Даяна Ястремська. Цього року вона проводить свій перший дорослий «шлем» на траві. Попри те, що напередодні його старту 19-річній тенісистці довелося провести певний час на лікарняному, третя ракетка України сподівається набрати форму безпосереднього по ходу змагань на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету.
 
У першому колі змагань Даяна (35-та ракетка світу) без особливих проблем переграла суперницю з п’ятого десятка WTA — італійку Камілу Джорджі — 6:3, 6:3. На післяматчевій прес-конференції Ястремська з подивом дізналася, що в дебюті турніру здолала минулорічну чвертьфіналістку Уїмблдону.
 
«У нас iз Джорджі схожий стиль гри. Але мені вдалося зіграти більш агресивно й виважено, повністю дотримавшись плану на гру», — зауважила Ястремська, котра, до слова, під час своєї юніорської кар’єри, в 2016 році, грала у фіналі Уїмблдону.
 
Талановита українська тенісистка додає, що її результати в юніорах ніяк не впливають на неї, не чинять жодного психологічного тиску. Загалом, як каже Даяна, вона вже й забула, як вона грала на юніорському рівні.
 
Додамо, що в основній сітці жіночого уїмблдонського «одинака» Україну також представляють друга та четверта ракетки — Леся Цуренко та Катерина Козлова. Водночас в «основі» чоловічого турніру немає жодного нашого співвітчизника.