Олександр Усик став обов’язковим претендентом на титул WBO у суперважкому дивізіоні

25.06.2019
Олександр Усик став обов’язковим претендентом на титул WBO у суперважкому дивізіоні

Олександр Усик став обов’язковим претендентом на титул WBO у суперважкому дивізіоні. (Фото з сайта boxingscene.com.)

Поки Олександр Усик готується до дебюту в хевівейті, боксерські організації позбавили його двох останніх титулів у важкій вазі — WBC і WBO. Перед цим українець добровільно відмовився від поясів IBF та WBA.
 
 
За повiдомленнями ЗМІ, у випадку перемоги над Карлосом Такамом у травні Усик мав до кінця року вийти в ринг проти володаря чотирьох чемпіонських поясів — британця Ентоні Джошуа.
 
 
Але плани раптово змінились: наш боксер отримав травму (його бій перенесли на вересень), а Джошуа сенсаційно програв мексиканцю Енді Руїсу.
 
 
За умовами контракту, Руїс і Джошуа у листопаді-грудні проведуть реванш. Але Усик, який мав статус абсолютного чемпіона у важкій вазі, отримав шанс на бій за пояси у новій для себе категорії — WBO зробила його офіційним претендентом на титул.
 
За рейтингом, претендентом мав бути Ділліан Вайт, але в організації вважають, що минулорічні заслуги українця дають йому перевагу над британцем.
 
Тим часом мер Києва та ексчемпіон світу з боксу Віталій Кличко розповів про плани в наступному році організувати бій Усика на київському НСК «Олімпійський». 
 
«Бій Усика на НСК «Олімпійський»? Такі плани є, але їх реалізація залежить від багатьох складових. Олександр зараз вирішив спробувати свої сили у хевівейті, взяв паузу, травмувався і перебуває у процесі реабілітації. У цьому році, на жаль, такого поєдинку не буде. Плануємо на наступний», — сказав Кличко.
 
Не все так однозначно і з організацією наступного бою володаря двох чемпіонських поясів у легкій вазі Василя Ломаченка. Планувалося, що поєдинок за три титули (WBA, WBO, WBC) проти британця Люка Кемп­белла пройде 31 серпня у Лондоні, проте не виключено, що боксери вийдуть на ринг у Сполучених Штатах. Промоутерські торги пройдуть уже цієї середи.
 
Деякі ЗМІ пишуть, що за бій у Лондоні Ломаченко заробив би рекордний у своїй кар’єрі гонорар — 4 мільйони доларів. Якщо ж поєдинок пройде в США, гонорар Василя складе близько 3 мільйонів доларів.
 
Водночас про готовність битися з Ломаченком уже заявив володар титулу IBF Річард Коммі. Ганець 28 червня проведе захист пояса проти мексиканця Рея Бельтрана, а в грудні, найімовірніше, ви­йде у ринг проти Теофімо Лопеса. А уже в 2020 році Ломаченко (у випадку захисту своїх титулів) може зустрітися з переможцем цього поєдинку у бою за звання абсолютного чемпіона світу.