На Тернопільщині триває благодійна акція для випускників-сиріт

19.06.2019
Уже третій рік на Тернопільщині проводять акцію «Валіза підтримки випускнику», що її організовує обласний благодійний фонд «Майбутнє сиріт».
 
Тоді, коли вже вчорашні школярі переймаються разом iз батьками, в основному, підготовкою до останнього шкільного балу, випускники інтернатів iз тривогою очікують завершення звичного життя у стінах, де побутові проблеми перед ними не стояли. 
 
«Залишаючи інтернатні заклади, діти-сироти дуже часто не мають навіть найнеобхідніших  речей, як-от постільна білизна чи посуд, — повідомив на прес-конференції у Тернопільському прес-клубі голова обласного благодійного фонду «Майбутнє сиріт» Андрій Назаренко. — Щоб вирішити цю проблему, ми й проводимо таку акцію, збираючи кошти та речі першої необхідності й закликаємо долучатися до неї всіх небайдужих».
 
Допомагає Фонд сиротам якнайшвидше адаптуватися до самостійного життя і в інші способи. Зокрема, проводять цілу низку різних курсів i майстер-класів, де завтрашні випускники отримують необхідні знання та навики: від елементарних знань про свої права у суспільстві та як їх захищати — до базових знань кулінарії, адже тепер потрібно буде самим готувати собі їжу.
 
Сьогодні в області нараховують близько тисячі дітей-сиріт i дітей, позбавлених батьківського піклування, та цьогорічними випускниками з них є лише 21. Тож забезпечити їх усіма необхідними речами, об’єднавши зусилля, не так складно. 
 
Інша справа — проблема з житлом, яка є чи не найбільшою. Як повідомила на прес-конференції заступниця начальника служби у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації Майя Шимашис, для вирішення очікують  субвенцію  на придбання приміщень дитячих будинків сімейного типу, малих групових будинків i на придбання житла у власність для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.