Варення — це навіть не смаколик, це солодкі асоціації з бабусиною турботою.
Коли приїздиш до бабусі, а вона відрізає добрий шмат білого хрумкого хліба і намащує соковитим, запашним варенням, одразу все літо уявляється, як у калейдоскопі...
Тому, може, і небагато, але трошки літа можна і собі припасти в баночки.
У Лариси Пошпур з Тернопільщини є хороший рецепт бабусиного варення — простий, але з тих, що я би сказала, — давній, народний.
Цей рецепт, каже пані Лариса, підходить для будь-яких ягід, але наразі в нас полуниці. Отож на кілограм полуниць треба кілограм цукру (я брала менше — вдалося також). Полуницю помити і дати стекти воді. Розмішати з цукром і помістити в посудину з товстим дном.
Нехай прокипить на середньому вогні 15 хвилин (піну треба знімати шумівкою по мірі її появи). Потiм додати 1/4 чайної ложки лимонної кислоти (чи сік лимона), потримати на маленькому вогні ще 3 хвилини, розлити по баночках і закатати.
Запасіться смачним літом!