Ігор Смешко продає місця у своїй партії за мільйони доларів — журналістка

07.06.2019
Лідер партії «Сила і честь» Ігор Смешко продає місця у своїй політичній силі за захмарними цінами. Більш того, рекламу він розміщує навіть у газеті безплатних оголошень.
 
Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook журналіст Ольга Василевська-Смаглюк, посилаючись одразу на кілька джерел.
 
«Ціни трохи «кусаються». Ось нинішній депутат від БПП Олександр Домбровський придбав собі місце у прохідному списку партії «Сила і честь» за $3 мільйони. А за прохідне місце колишнього глави митниці Макаренка його спонсорам — Хомутиннику і Фуксу — довелося поторгуватися. Почали з $3 млн., зійшлися за півтора», — пише вона.
 
Василевська-Смаглюк додала, що в цілому Хомутинник нібито купив 15 прохідних місць, що обійшлося йому в $15 мільйонів. Касиром партії Смешка, за даними джерел, є дехто Сацюк.
 
«Ось тобі і сила, ось тобі і честь... Цікаво, як будуть відбивати гроші», — підсумувала журналістка.
 
До речі, існує версія, що саме Смешко був причетний до отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Правда, в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону колишній начальник СБУ зізнався, що якби він поставив собі за мету отруїти політика, то вона була б доведена до кінця.
Справу про отруєння експрезидента України Віктора Ющенка розслідують досі.
 
Як відомо:
 
* після висунення Смешка на вибори президента України спливла інформація про гучні скандали, в яких він замішаний.
* Наприклад, стало відомо, що він тримає на банківських рахунках $121,8 тис., €112,9 тис., 9,3 тис. грн., а також $270 тис. готівкою. Крім того, Смешко досі володіє орденом Дружби народів (Російська Федерація).
* Екс-голова СБУ Микола Маломуж розповів, що свого часу Смешко був призначений на посаду голови СБУ як креатура Віктора Медведчука напередодні президентських виборів 2004 року. 
(Інтернет-видання «Обозрєватєль»)