Край, який надихав своєю кухнею класиків: топ смачних рецептів із Полтавщини
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
Кабачки — поживні й малокалорійні.
От я й досі не знаю, що мала на увазі моя бабуся, коли говорила, що від кабачків молодшають, але знаю, що її слова не були позбавлені сенсу.
По-перше, вона не лише про кабачки багато цікавого і корисного знала (про капусту знали всі, до слова), а й про інші овочі-фрукти. Напевне, всі наші бабусі володіли такими знаннями.
По-друге, її стрункий стан у дуже похилому віці і гладенька шкіра обличчя — свідчення правдивості її слів.
Не будемо вникати в тонкощі корисних властивостей кабачків — повіримо своїм бабусям на слово. Давайте краще — про смак. Страви з кабачків — легкі й приємні, малокалорійні і дуже смачні. Вдало приготовлена кабачкова ікра стала класикою родинного столу.
Те, що кабачок майже весь (на 95 відсотків) складається з води, а решта — корисні мікроелементи і вітаміни (ось і пояснення бабусиних слів: кабачок навіть бере участь у виробленні колагену, тому шкіра тих, хто вживає кабачки, буде підтягнута і пружна), автоматично зараховує кабачок у розряд дієтичних і улюблених.
Виводить зайву рідину (тобто позбавляє набряків), активізує процеси травлення, нормалізує тиск, сприяє схудненню — це те, що знають усі про цей простий диво-овоч. Є й інші його приємні плюси: кабачок порівняно недорогий, наша земля його родить рясно і щедро, тому треба використати кабачковий сезон на повну.
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду...» — цей вірш знайомий кожному українцю змалечку, більшість вважає його народним, інші приписують його авторство Олені Пчілці — матері нашої славної Лесі Українки, а насправді його написав царський генерал Володимир Александров. >>
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>