Різдвяні смаколики, без яких і свято не свято — рецепти
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Кабачки — поживні й малокалорійні.
От я й досі не знаю, що мала на увазі моя бабуся, коли говорила, що від кабачків молодшають, але знаю, що її слова не були позбавлені сенсу.
По-перше, вона не лише про кабачки багато цікавого і корисного знала (про капусту знали всі, до слова), а й про інші овочі-фрукти. Напевне, всі наші бабусі володіли такими знаннями.
По-друге, її стрункий стан у дуже похилому віці і гладенька шкіра обличчя — свідчення правдивості її слів.
Не будемо вникати в тонкощі корисних властивостей кабачків — повіримо своїм бабусям на слово. Давайте краще — про смак. Страви з кабачків — легкі й приємні, малокалорійні і дуже смачні. Вдало приготовлена кабачкова ікра стала класикою родинного столу.
Те, що кабачок майже весь (на 95 відсотків) складається з води, а решта — корисні мікроелементи і вітаміни (ось і пояснення бабусиних слів: кабачок навіть бере участь у виробленні колагену, тому шкіра тих, хто вживає кабачки, буде підтягнута і пружна), автоматично зараховує кабачок у розряд дієтичних і улюблених.
Виводить зайву рідину (тобто позбавляє набряків), активізує процеси травлення, нормалізує тиск, сприяє схудненню — це те, що знають усі про цей простий диво-овоч. Є й інші його приємні плюси: кабачок порівняно недорогий, наша земля його родить рясно і щедро, тому треба використати кабачковий сезон на повну.
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Нарешті юридично затверджено, що борщ — суто українська національна страва, а далі — справа за народною дипломатією. >>
Дуже важливо, особливо з погляду на сьогодення, відстоювати свою ідентичність, самобутність, щоб ніякі зайди не розповідали нам і світу, що не було й немає української культури, зокрема гастрономічної. >>
Як кажуть, дай Боже здоров’я тим, хто вигадав усі ті приблуди, що полегшують життя нашим ґаздинькам на кухні, і щоб руки в них ніколи не боліли, як то боліли вони у наших бабусь, які все робили руками. >>
Чомусь восени не хочеться кави, а запашного гарячого чаю, обов’язково зі шматком смачного пирога. >>