Відчуй весняний аромат: добірка рецептів запашних страв із сезонних продуктів
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
У такі мішечки можна покласти будь-яку начинку.
Що не кажіть, а влітку все насиченіше й барвистіше: природа, небо і наше «земне» — страви. Візьмімо ті ж млинці або налисники — влітку вони з ягодами, чи з корінням (молоденькою морквою, приміром), чи з зеленню — це лише в тісті.
А начинка — то взагалі невичерпне поле для фантазій. І сир солодкий з ягодами та родзинками, і сир солоний з кропом чи зеленою цибулею, і ягоди чи мікси ягід-фруктів, із маком і чорницями чи полуницями, з медом, сметанно-вершковими соусами, і солоні з грибами, і, якщо хочете, — з м’ясом, яйцями із зеленню. Рахувати — не перерахувати.
Влітку пасує готувати млинці-мішечки: начинити їх улюбленою начинкою і зав’язати пір’їною зеленої цибулі чи косичкою із петрушки, а у вузлик встромити кілька листочків різного кольору базиліку і гілочку кропу — і все, нехай уже приходять гості!
Смачні тонкі млинчики з першого разу чудово вдаються за таким рецептом: 100 г борошна, 350 мл молока, 50 г вершкового масла, яйце, жовток, дрiбка солі. Масло розтоплюємо. Потім просіюємо борошно із дрiбкою солі. Додаємо в муку яйце і жовток, молоко, розтоплене масло — і ретельно все вимішуємо.
Тісто залишаємо на 20—25 хвилин, щоб настоялося (воно стане густішим). І на добре розігрітій сковорідці смажимо млинці, вправно перевертаючи. До речі, якщо хочете, щоб ваші налисники були пухкенькі, візьміть солодкого та кислого молока у співвідношенні 1/1. А ще тісто на налисники можна замішувати на мінеральній воді.
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Грузинська кухня має давню й багату історію, на становлення якої впливали і природні особливості, і різноманіття релігій, що існують на цій невеликій території. >>
Пироги — це справжнє кулінарне мистецтво. >>
Розпочалася Масниця, або, як її ще називають у народі, Колодій, Сиропуст, Масляна, Сирний тиждень. >>
Ольга Мартиновська — відома українська шеф-кухарка з Миколаєва, переможниця «МастерШеф-3» і суддя цього телепроєкту. >>
Передвесняний період — пора активного поширення інфекційно-вірусних захворювань: >>