Край, який надихав своєю кухнею класиків: топ смачних рецептів із Полтавщини
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
У такі мішечки можна покласти будь-яку начинку.
Що не кажіть, а влітку все насиченіше й барвистіше: природа, небо і наше «земне» — страви. Візьмімо ті ж млинці або налисники — влітку вони з ягодами, чи з корінням (молоденькою морквою, приміром), чи з зеленню — це лише в тісті.
А начинка — то взагалі невичерпне поле для фантазій. І сир солодкий з ягодами та родзинками, і сир солоний з кропом чи зеленою цибулею, і ягоди чи мікси ягід-фруктів, із маком і чорницями чи полуницями, з медом, сметанно-вершковими соусами, і солоні з грибами, і, якщо хочете, — з м’ясом, яйцями із зеленню. Рахувати — не перерахувати.
Влітку пасує готувати млинці-мішечки: начинити їх улюбленою начинкою і зав’язати пір’їною зеленої цибулі чи косичкою із петрушки, а у вузлик встромити кілька листочків різного кольору базиліку і гілочку кропу — і все, нехай уже приходять гості!
Смачні тонкі млинчики з першого разу чудово вдаються за таким рецептом: 100 г борошна, 350 мл молока, 50 г вершкового масла, яйце, жовток, дрiбка солі. Масло розтоплюємо. Потім просіюємо борошно із дрiбкою солі. Додаємо в муку яйце і жовток, молоко, розтоплене масло — і ретельно все вимішуємо.
Тісто залишаємо на 20—25 хвилин, щоб настоялося (воно стане густішим). І на добре розігрітій сковорідці смажимо млинці, вправно перевертаючи. До речі, якщо хочете, щоб ваші налисники були пухкенькі, візьміть солодкого та кислого молока у співвідношенні 1/1. А ще тісто на налисники можна замішувати на мінеральній воді.
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду...» — цей вірш знайомий кожному українцю змалечку, більшість вважає його народним, інші приписують його авторство Олені Пчілці — матері нашої славної Лесі Українки, а насправді його написав царський генерал Володимир Александров. >>
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>