Олена Зеленська у статусі першої леді збирається і далі писати сценарії для «Кварталу»

30.05.2019
Олена Зеленська у статусі першої леді збирається і далі писати сценарії для «Кварталу»

Про нового президента Володимира Зеленського українці знають чимало — тому настав час познайомитися з новою першою леді країни.
 
41-річна Олена Зеленська стане наймолодшою дружиною президента в історії України. До речі, як і її чоловік. Адже офіційно Володимир Зеленський отримав булаву у віці 41 рік. 
 
Навчалась перша леді України в одній гімназії із Володимиром Зеленським, проте у паралельних класах. Так сталося, що у школі пара не спілкувалася. І познайомилися вони вже у студентські роки. Олена навчалася на архітектора, а Володимир на юриста. І що цікаво — обоє жодного дня не працювали за фахом. Об’єднували ж їх жарти та гра у КВК. Вісім років пара жила у цивільному шлюбі, проте у 2005 році таки узаконили стосунки. У шлюбі мають двох дітей — 14 річну Олександру та 6 річного Кирила.
 
В інтерв’ю ВВС Україна Олена розповіла, що сім’я не відразу сприйняла вибір батька іти в президенти, проте зараз підтримують Володимира: «Коли я почала розуміти, що є таке в планах, то, як і багато близьких людей, сказала: «Ти з’їхав з глузду?». Але говорити це було марно, тому довелося сісти і відверто про це поговорити. Коли я усвідомила, що він дійсно розуміє, що збирається робити, я заспокоїлася», — зазначила перша леді ВВС Україна.
 
Чим же займається нова перша леді? Олена Зеленська спершу була учасницею Студії «Квартал 95», проте згодом перестала виступати на сцені. Зараз вона пише жарти для «Кварталу 95».
 
Була однією зі сценаристів серіалу «Слуга народу», де її чоловік зіграв головну роль — вчителя історії Василя Голобородька, який став президентом України. Під час розмови з ВВС Україна вона розповіла, що принцип «мовчання — золото», яким і керувався її чоловік протягом усієї президентської кампанії, був її порадою. В інтерв’ю американському виданню The Daily Beast Олена Зеленська заявила, що її чоловік не залежний від олігарха Ігоря Коломойського.
 
І розповіла історію 4-річної давнини, коли сам Коломойський скасував трансляцію «Вечірнього кварталу» на «1+1».
 
«Володимир потелефонував йому і закричав так голосно, що я подумала, що ми ніколи більше не будемо показувати наші передачі по телевізору. Це був переломний момент, коли ми захистили свою незалежність», — розповіла Зеленська.
 
Вона також розповіла, що за п’ять років правління Петра Порошенка жартувати стало непросто. Адже, за її словами, ставлення влади до жартів «Кварталу» зрештою також вплинуло на рішення Володимира Зеленського балотуватися в президенти. Перша леді аргументує свої слова тим, що еліта президента Порошенка намагалася покарати їх за жарти. 
 
У цьому ж інтерв’ю вона нагадала про вбивства журналіста Павла Шеремета та активістки Катерини Гандзюк, висловивши надію, що за нової влади імена вбивць будуть названі. Сподівається і на те, що почнуть розслідувати найгучніші справи щодо розстрілів на Майдані. Вона також висловилась за перенесення адміністрації президента з вулиці Банкової в інше місце. Зазначивши, що нова команда не хоче працювати в адміністрації президента. Назвавши це місце, темним минулим.
 
За словами Зеленської, її чоловік не буде вести у найближчому майбутньому прямих двосторонніх перемовин із Володимиром Путіним, однак може піти на це у присутності лідерів країн ЄС та США. Чим же буде займатись нова перша леді? Вона неодноразово зазначала, що не любить бути в центрі уваги. В інтерв’ю ВВС Україна розповіла про те, що навіть в амплуа першої леді не хотіла б кардинально змінювати свою діяльність, і сподівається на те, що і надалі писатиме сценарії для «Кварталу».
 
«Я б хотіла займатись тим, чим я займалась. З іншого боку, мені кажуть: є ж перші леді, які створюють фонди і займаються благодійністю. Я дуже серйозно до цього ставлюся, адже це величезна відповідальність. В це треба повністю зануритись і я з цього приводу переживаю. З іншого боку, я розумію, що така персона, як перша леді, може привернути увагу до проблем тих, хто дійсно може допомогти. Тобто це персона, яка може гарантувати результат. Для мене це дуже складно», — зазначила перша леді.