Смачний порятунок у спеку: рецепт окрошки від Інни Сотніченко з Чернівців

29.05.2019
Смачний порятунок у спеку: рецепт окрошки від Інни Сотніченко з Чернівців

Окрошка Інни Сотніченко.

«Зізнаюся, до окрошки я довгий час ставилася з прохолодою, вважаючи її салатом олів’є залитим певною рідиною, — розповідає про цю запашну прохолодну літню страву авторка рецепту Інна Сотніченко з Чернівців. — Але оскільки чоловік у літню спеку дуже полюбляє цю страву і готувати її таки доводиться, то з часом і я була змушена розкуштувати її смак, навіть навчилася отримувати задоволення від споживання. Сьогодні ділюся своїм улюбленим варіантом окрошки».
 
 
Потрібно: яйця і картопля — по 4 шт., огірки — 2-3 штуки, 200 г нежирної вареної ковбаси, 1 л сироватки, 300 г жирної сметани, чайна ложечка гірчиці, зелень (кріп, зелена цибуля), сіль і перець — за смаком. 
 
 
Зваріть яйця і картоплю (в мундирі), остудіть. Жовтки поки що залиште, а білки і картоплю поріжте, наріжте огірки з ковбасою. Я намагаюся нарізати їх однаковими маленькими кубиками. За бажанням можна додати і редиску. 
 
 
Жовтки перетріть у блендері з сіллю, перцем, гірчицею та сметаною. Гарненько розмішайте з сироваткою. Я не змішую усі складові відразу, а за потреби розкладаю по тарілках порційно і заливаю сироваткою. Щедро додаю дрібно нарізаного кропу та зеленої цибульки. Не забувайте, що все має бути гарно охолодженим. І таки окрошка має право на існування: вона добре освіжає та втамовує голод, а водночас і спрагу. 
 
Смачного!