Еліна Світоліна розпочала виступ на «Ролан Гарросі»-2019 з перемоги над іменитою Уїльямс-старшою

28.05.2019
Еліна Світоліна розпочала виступ на «Ролан Гарросі»-2019 з перемоги над іменитою Уїльямс-старшою

Залікувавши травму коліна, Еліна Світоліна з перемоги над іменитою Уїльямс-старшою розпочала свій виступ на «РГ»-2019. (Фото з сайта tennisua.org.)

Недарма одразу чотири українські тенісистки напряму потрапили до основної сітки цьогорічного «Ролан Гарросу».
 
 
Дві перші ракетки вітчизняного жіночого тенісу — Еліна Світоліна та Леся Цуренко — вже давно перебувають на провідних ролях у світовому тенісі, представляючи грізну силу для своїх опоненток.
 
 
Натомість Даяна Ястремська та Катерина Козлова активно займаються захистом своїх позицій у першій сотні рейтингу WTA. І краще за інших це вдається молодій зірці вітчизняного тенісу Ястремській, котра минулого «уїк-енду» у Страсбурзі виграла свій другий у сезоні турнір WTA.
 
Перегравши у фіналі змагань господарку кортів, француженку Гаролін Гарсію — 6:4, 5:7, 7:6 (7:3), Даяна додала в рейтингу одразу десять позицій, піднявшись перед стартом «РГ» на 32-гу сходинку табеля про ранги Жіночої тенісної асоціації.
 
У суперники на першому етапі відкритої першості Франції жереб послав Ястремській досвідчену Карлу Суарес-Наварро, котра в оновленому рейтингу WTA перебуває по сусідству з Даяною — на 29-му щаблі.
 
До слова, для юної української тенісної зірки це буде дебютний поєдинок на дорослому «Ролан Гарросі», однак, з огляду на її стрімкий прогрес на професійній ниві, бути в Парижі скромним спостерігачем Ястремська точно не планує.
 
Примітно, що за будь-яких обставин як мінімум одна вітчизняна тенісистка точно зіграє в третьому раунді «РГ»-2019, оскільки після своїх стартових перемог Козлова та Світоліна вийшли на очний двобій у другому колі.
 
Четверта ракетка України переграла представницю США — Бернарду Перу — 6:2, 7:6 й удруге поспіль подолала стартовий бар’єр відкритої першості Франції. А прима вітчизняного тенісу на старті «ґрунтового» «шолома» переграла іншу тенісистку зі Штатів — імениту Вінус Уїльямс. 
 
Звісно, кращі роки 38-річної американки вже позаду, проте час від часу, «на досвіді», їй усе ще вдаються успішні матчі. Водночас у дуелі Світоліна — Уїльямс-старша українська тенісистка сповна підтвердила свій сіяний статус, практично без боротьби вигравши два сети поспіль — 6:3, 6:3. Не завадили Еліні успішно стартувати на цьогорічному «РГ» й наслідки пережитої травми, через котру вона перебувала поза кортом близько двох місяців.
 
«У мене все ще низькі очікування від Відкритого чемпіонату Франції-2019, адже після травми ти не знаєш, на що здатен. У грі проти Вінус коліно мене не турбувало, але що буде далі — побачимо», — зауважила Світоліна. 
 
Останньою ж з українок на паризькі корти вийде Леся Цуренко, котра у вівторок зіграє з канадійкою Ежені Бушар.
 
Також зіграє в «основі» «Ролан Гаррос» і представник вітчизняного чоловічого тенісу. Попри поразку в фіналі кваліфікації росіянину Олексію Ватутіну (4:6, 6:1, 3:6), Сергій Стаховський отримав від організаторів «РГ» — як «лакі-лузер» — перепустку до основної сітки, на старті якої зіграє з 28-м номером посіву Жілем Сімоном iз Франції.