Шість друзів Зеленського: хто вже обійняв ключові посади в адміністрації Президента

24.05.2019
Вiдразу після інавгурації відбувся бум призначень на ключові посади в оточенні Президента. У першу чергу, змiни вiдбулися в Генеральному штабі Збройних сил України та адміністрації Прези­дента. 
 
Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генштабу та призначив на цю посаду Руслана Хомчака. Він до цього — перший заступник командувача Сухопутних військ України з 2016 року, генерал-лейтенант, а ще учасник бо­йових дій на Донбасі, зокрема подій під Іловайськом.
 
Главою адміністрації Президента призначено адвоката Ігоря Коломойського та близького соратника Зеленського Андрія Богдана. Першим заступником голови Служби безпеки України і начальником Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Президент призначив Івана Баканова.
 
Соратник Зеленського працював керівником «Студії Квартал-95» і не мав досвіду роботи у правоохоронних органах. Ключові посади в адміністрації Президента також зайняли друзі та соратники Зеленського — власник продакшн-студії Кирило Тимошенко, сценарист «Кварталу-95» Юрій Костюк, продюсер і сценарист «Кварталу-95» Сергій Трофімов i співзасновник «Кварталу-95» Сергій Шефір.
 
Таким чином, за підсумком указів, на посадах в адміністрації Президента працюватимуть уже шість друзів i бізнес-партнерів Володимира Зеленського. Експерти ж зазначають, що кількість їх збільшиться, адже поки це не всі призначення. 

А ТИМ ЧАСОМ...

Негайно — у вiдставку

На сайті адміністрації Президента зареєстрували електронну петицію «За відставку Президента Володимира Зеленського». Тiльки за одну добу вона зібрала 100% необхідних голосів (25 тисяч).
 
Автор петицiї Максим Безрук звернувся до Президента: «Ваша особа зовсім не об’єднує більшість українців. Ви консолідували протест, не даючи конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, однак тепер, після обрання та інавгурації, ви не можете не мати конкретного шляху. І перші ж ваші заяви та дії розчаровують ваших виборців, розбивають цю тимчасову ситуативну народну консолідацію», — йдеться в тексті петиції.
 
«Складається неприпустима ситуація, коли «слуга народу» не має моральних зобов’язань перед своїм народом, сформованих у передви­борчому процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо вашої негайної відставки», — зазначає автор.