«Незрівнянний» з вишнями: Рецепт торта «нашвидкуруч»

22.05.2019
Цей торт готується за півгодинки, тому й «нашвидкуруч». Смак відповідає його назві: соковиті пухкі коржі, вишнева кислинка і ніжність сирного крему робить цю випічку справді особливою. 
 
 
Потрібно: какао — 50 г, пшеничне борошно — 70 г, дрібка солі, яйця — 4 штуки, цукор — 100 г, масло — 60 г, чайна ложка розпушувача.
 
Для крему: сир — 250 г, згущене молоко — 80 г, цукрова пудра — 50 г, вершкове масло — 150 г.
 
Для просочення: вишня — 100 г, вода — склянка, цукор — 2 столові ложки.
 
У чашу міксера вбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі. Все збиваємо до пишної маси. В отриману масу додаємо вершкове масло і ще трохи збиваємо міксером. Борошно і какао просіюємо в миску, додаємо розпушувач і все перемішуємо. Отриману суміш вводимо в яєчну масу і збиваємо до однорідності. Деко вистеляємо папером для випічки, змазуємо маслом. Виливаємо на нього бісквітну основу, розрівнюємо і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо протягом 6-8 хвилин.
 
Готовий бісквіт охолоджуємо і звільняємо від пергаментного паперу. Зрізаємо акуратно краї і розрізаємо бісквіт на 4 частини. Залишки бісквіта перемелює в блендері. Вишню перекладаємо в невеликий сотейник. Додаємо цукор і вливаємо воду. Сотейник ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 5 хвилин. Готовий сироп проціджуємо через сито. Сир кладемо в чашу блендера, додаємо згущене молоко і перемелюємо до пастоподібного стану. У чашу міксера кладемо вершкове масло, додаємо цукрову пудру і збиваємо все до однорідності. Додаємо до нього сирну масу і ще раз збиваємо.
 
Збираємо торт. Корж просочуємо сиропом і промазуємо підготовленим кремом. Зверху викладаємо кілька вишень і накриваємо іншим коржем. Таким чином збираємо весь торт. Зібраний торт промазуємо з усіх боків кремом і обсипаємо підготовленою крихтою. Зверху прикрашаємо на свій смак. Готовий тортик ставимо в холодильник на годину, а потім подаємо до столу. Свято вдасться!