У Києві біля Святої Софії заспівають сопрано Людмила Монастирська і баритон Андрій Бондаренко

15.05.2019
У Києві біля Святої Софії заспівають сопрано Людмила Монастирська і баритон Андрій Бондаренко

Людмила Монастирська

Біля стін Святої Софії у Києві в День Європи, 19 травня, відбудеться гала-концерт українських зірок світової оперної сцени: Людмили Монастирської, Андрія Бондаренка, Валентина Дитюка, Сергія Магери, Тараса Штонди.
 
 
Зірки сучасності співатимуть у супроводі Симфонічного оркестру Національної філармонії України під орудою головного диригента проекту Миколи Дядюри та запрошеного диригента Дмитра Логвіна.
 
 
У концерті open-air візьме участь і Національна академічна хорова капела України «Думка» під керівництвом головного диригента Євгена Савчука, яка святкує цього року своє 100-річчя.
 
 
Програма складатиметься з найпопулярніших творів світової класики Моцарта, Верді, Доніцетті, Россіні, Бізе, Гуно, Лисенка і Бетховена.
 
Цим оперним українським зіркам аплодують глядачі найпрестижніших театрів : «Ла Скала», «Метрополітен-опера», «Ковент-Гарден», Цюріхської та Берлінської опер та багатьох інших. Український глядач позбавлений можливості часто зустрічатися з прекрасним мистецтвом в Україні.
 
А на Софійській площі голоси Людмили Монастирської, Андрія Бондаренка, Валентина Дитюка, Сергія Магери, Тараса Штонди зможуть почути всі бажаючі. 
 
Ті, хто прагне звучання арій у стінах театру, можуть ще спробувати купити квитки на постановки у Національній опері України з участю вітчизняних зірок сучасності. 16 травня — одноактна опера «Моцарт і Сальєрі» (М. Римський-Корсаков), секрет успіху якої полягає в тому, що постановка свого часу була зроблена на двох яскравих солістів: метра оперної сцени Тараса Штонду (Сальєрі) та молодого, але вже знаного тенора Валентина Дитюка (Моцарт).
 
Бас Тарас Штонда партією Сальєрі відзначав 25-річчя творчої діяльності та свій 50-річний ювілей.  Творчий тандем цих двох солістів можна буде почути також в опері «Фауст» 29 травня, де співаки виконують головні партії — Валентин Дитюк (Фауст), Тарас Штонда (Мефістофель).
 
В опері «Ріголетто» (Дж.Верді)  22 травня співатимуть Валентин Дитюк (Герцог Мантуанський) та Сергій Магера (Граф Монтероне). А 25 травня в опері «Євгеній Онєгін» Петра Чайковськовсько, яка з незмінним успіхом iде на столичній сцені більше 30 років, головну партію Онєгіна виконає оксамитовим баритоном Андрій Бондаренко, запрошений у рамках проекту «Українські оперні зірки у світі».