Навіть Янукович не додумався: Зеленський привітав українців з Великоднем українською та російською

03.05.2019
На Великдень на своїй сторінці у «Фейсбуці» новообраний Президент України Володимир Зеленський привітав українців зі святом. У його вітальному пості деякі абзаци були написані українською, а деякі — російською мовами.
 
Вітаючи громадян, Зеленський написав : «Нехай Господь оберігає Нас усіх, наших дітей і Україну, і благословить її на процвітання. Со светлым праздником всех украинцев, во всех уголках Планеты, где бы они не находились! И всех наших граждан — на Западе, Востоке, Юге, Севере и в Центре!».
 
Після цього подякував захисникам на Донбасі, що у Великдень українці можуть мирно святкувати це свято, а в кінці пожартував: «Порушуємо дієти — їмо паску!!! Разом!!!». 
 
Проте дописувачі соціальних мереж по-різному сприйняли таке привітання. Дехто написав, що радіє, що в країні нарешті буде Президент, який об’єднає усі регіони України, дехто також привітав Президента зі святом, бажаючи йому наснаги, а дехто ж зазначив, що навіть Віктор Янукович собі такого не дозволяв: «Збиватися на русскоязичнось — дрімучий комплекс меншовартості. Українці мають різне етнічне походження, різні рідні мови, але всі чудово розуміють українську. Бо українська мова — як державна єднає всіх нас. Сподіваюся, принаймні після інавгурації, ці малоросійські реверанси припиняться і новий Президент не буде провокувати мовний розкол і двуязичіє», — написав співкоординатор організації «Простір свободи» — рух добровольців Тарас Шамайда. 
 
Нагадаємо, новообраний Президент після прийняття нового закону про державну мову заявив, що на даний час йому важко спрогнозувати наслідки ухвалення цього документа. Як йдеться у заяві, поширеній командою Зеленського, новообраний Президент має намір зробити «ретельний аналіз» документа після вступу на посаду.