Без несподіванок: кращі волейбольні команди легко захистили свої чемпіонські позиції

26.04.2019
Без несподіванок: кращі волейбольні команди легко захистили свої чемпіонські позиції

Дев’ятий сезон поспіль титул кращої жіночої команди у вітчизняному волейболі здобув южненський «Хімік». (Фото з сайта fvu.in.ua.)

Після того як через фінансові негаразди багаторічний флагман вітчизняного чоловічого волейболу харківський «Локомотив» втратив свої домінуючі якості, на внутрішній арені лідерський статус перейшов до львівського клубу «Барком-Кажани», який удруге поспіль виграв золоті нагороди чемпіонату країни.
 
 
У минулому сезоні за титул найкращої команди суперліги команда Угіса Крастіньша суперничала ще із «залізничниками».
 
 
Однак на старт елітного чемпіонату країни-2018/2019 «Локомотив» узагалі не вийшов, тож суперничати за чемпіонські позиції «кажанам» довелося з новим опонентом. 
 
Львівський колектив, як і належить чинному чемпіону, доволі впевнено виграв регулярний чемпіон.
 
Натомість за його спиною розгорілася запекла боротьба між двома представниками Вінницького регіону — «Серцем Поділля» та «МХП-Вінницею».
 
І хоча на фініші «регулярки» суперників розділило лише одне очко, півфінальна серія «плей-оф» завершилася сухою перемогою (3:0) «посіяної» на вирішальному етапі під другим номером команди, у котрої в 1/2 фіналу неймовірно потужно билося «подільське серце».
 
Два з трьох поєдинків «Серце Поділля» виграло на волейбольному «тай-брейку».
 
За схожим сценарієм проходила й півфінальна серія «кажанів», котрим для виходу до заключного етапу змагань знадобилася мінімальна кількість протистоянь з харківською «Юракадемією». Вирішили не розтягувати надовго підопічні Крастіньша й фінал.
 
Після двох упевнених перемог у Львові (двічі по 3:0) «кажани» на максимальних обертах провели й перший гостьовий поєдинок на Вінничині, котрий, у підсумку, виявився останнім у «золотій» серії — 3:2 (23:25, 25:16, 29:31, 25:18, 15:7).
 
Відтак другий рік поспіль національне «золото» дісталося «Баркому», натомість «Серце Поділля» вперше у своїй клубній історії піднялося на срібну сходинку національного п’єдесталу.
 
Відзначимо, що ці ж команди змагалися й у фіналі цьогорічного Кубка країни, котрий також виграли львівські волейболісти.
 
Так само без особливих проблем свій чемпіонський статус захистила й краща жіноча команда вітчизняного волейболу. Южненський «Хімік» дев’ятий раз поспіль виграв національне «золото». У фінальному міні-турнірі за участі чотирьох кращих команд «регулярки» титулований колектив достроково оформив чемпіонство, залишивши далеко позаду своїх конкурентів.