Однакова упакова — одниковий товар: ЄС вводить заборону на продаж продуктів подвійної якості

24.04.2019
Однакова упакова — одниковий товар: ЄС вводить заборону на продаж продуктів подвійної якості

ЄС заборонив виробникам дурити покупців.

Європейський Союз запроваджує заборону на продаж продуктів подвійної якості. Відповідний закон ухвалили євродепутати.
 
 
Згідно з документом, товар, що продається під тим самим брендом і в такій самій упаковці, повинен мати ідентичний склад.
 
 
Це — реакція на скарги країн Центрально-Східної Європи, які стверджують, що на їхній території продається товар гіршої якості, хоча упаковка та сама, пояснює Польське радіо.
 
«Тести, що були проведені в кількох євросоюзних країнах, передусім у Центрально-Східній Європі, показали, що товари, які продавали під тим самим брендом і в таких самих упаковках, дійсно відрізнялися вмістом.
 
Наприклад, рибні палички мали менший відсоток риби, в шоколаді було менше какао, у харчових продуктах було більше стабілізаторів, консервантів та різних хімічних речовин. 
 
Після того як закон набуде чинності, ситуація повинна змінитися на краще. Європейський Союз вважає таку торговельну практику неприпустимою.
 
Якщо фірма хоче надалі продавати свої товари з різними параметрами залежно від країни ЄС, то повинна їх продавати під різними брендами.
 
Закон допускає і винятки — виробники зможуть використовувати у своїх товарах місцеві фрукти та овочі, але в таких випадках відповідна інформація має бути розміщена на упаковці.