На Банковій кілька тисяч прихильників Порошенка дякували главі держави за п’ять років правління

24.04.2019
«Уперше за всю історію України під адміністрацією Президента люди не мітингують, а дякують», — з усмішкою говорить дівчина, яка тримає в руках плакат із написом «Дякую, Петре».
 
Кілька тисяч українців iз національними прапорами, стрічками та плакатами в руках прийшли на Банкову, щоб подякувати чинному главі держави за п’ять років правління.
 
Біля адміністрації глави держави люди зібралися, щоб зустрітися з Президентом: «Він отримав країну на межі розвалу. За ці п’ять років він не те що її реінкарнував, він зумів зробити так, щоб ми впевнено стояли на ногах. Так, Петро Порошенко не зупинив війну, припускався багатьох помилок у своєму оточенні та не доробив усе почате до кінця. Але йому є за що сьогодні дякувати», — пояснила «УМ» свою присутність тут учасниця акції Мирослава Голота. 
 
 
Згодом до людей спустився і сам Президент iз дружиною Мариною. У своїй промові пообіцяв, що не йтиме з політики і надалі відстоюватиме проєвропейський курс країни. За словами Порошенка, його найближчі цілі — це сильна опозиція та перемога на парламентських виборах.
 
«Флешмоб «Дякую» — це саме те, чого я потребував. У мене — жодної хвилини сумнівів, коли я відчуваю таку підтримку, коли я відчуваю таку єдність, коли я відчуваю таку віру в наші майбутні здобутки. Я твердо переконаний, таку команду ніхто не здолає», — запевнив Порошенко.
 
Також Президент заявив, що збирається повернутися на Банкову після наступних президентських виборів. На що прибічники глави держави почали гучно кричати «Через рік!».
 
У відповідь Президент України усміхнувся: «Через рік — так через рік». Після цього Петро Порошенко повернувся до адміністрації та за мить вийшов вiтати людей на балкон, потім почав знімати акцію прихильників на професійну камеру. 
 
Тим часом у ЦВК на момент здачі номера вже опрацювали 99,98% електронних протоколів. За їх даними, Володимир Зеленський отримав 73,23%, а чинний глава держави — 24,45%.
 
Також ЦВК прийняла протоколи про підсумки повторного голосування від ОВК 40 територіальних виборчих округів. Офіційні результати у Центрвиборчкомі мають оголосити до 4 травня, а от інавгурація новообраного Президента має відбутися до 3 червня. 
 
У свою чергу, у Верховній Раді депутати вже виставили низку умов новообраному главi держави. Серед них — повернути Крим i Донбас, скасувати «Роттердам+» та уможливити закон про імпічмент, а також не відступати від проєвропейського курсу країни та забезпечити захист української мови.
 
Цікаво, що за два дні після виборів Президента уже три представники обласних адміністрацій подали у відставку. Першим написав заяву голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, за ним — голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко та Геннадій Москаль, який очолював Закарпатську область.