Рекордний нокаут: Василь Ломаченко захистив свої чемпіонські пояси в легкій вазі

16.04.2019
Рекордний нокаут: Василь Ломаченко захистив свої чемпіонські пояси в легкій вазі

Василь Ломаченко (ліворуч) у рекордно стислі терміни нокаутував Ентоні Кроллу. (Фото з сайта utd.today.)

Ставши в еру своїх виступів на аматорському ринзі дворазовим олімпійським чемпіоном та здобувши титул одного з найкращих боксерів-аматорів за версією Міжнародної боксерської асоціації, українець Василь Ломаченко на такому ж високому рівні продовжує свою кар’єру на професіональній арені.
 
 
За доволі короткий період на профі-ринзі Ломаченко спромігся вибороти чемпіонські пояси вже у трьох вагових категоріях, поставивши за швидкістю їхнього здобуття світовий рекорд. 
 
 
Василь Ломаченко легко захистив чемпіонські пояси WBA та WBO в легкій вазі.
Фото з сайта inforesist.org.
 
При цьому як наступний кар’єрний орієнтир Василь окреслив об’єднання поясів у легкій вазі. І хоча в цьому питанні далеко не все залежить від нашого співвітчизника — доволі часто на заваді таким мегаподіям стають незговірливі промоутери, — Ломаченко крок за кроком продовжує рухатися до своєї мети. Маючи у активі чемпіонські трофеї WBA та WBO, український боєць минулого уїк-енду успішно провів їхній захист у протистоянні з Ентоні Кроллою, після чого просто в ринзі викликав на об’єднавчу дуель володаря пояса WBC Майкі Гарсію.
 
Побачити протистояння Ломаченка та Гарсії прагне чимала армія шанувальників боксу. Серед них — і президент промоутерської компанії Тоp Rank Боб Арум, який курирує українського чемпіона. «Я з нетерпінням хочу побачити, як Ломаченко винесе цього Гарсію», — заявив Арум.
 
Водночас покровителі Гарсії перебувають не в найкращих стосунках з Арумом, тож навряд чи з легкістю погодяться на об’єднавчий поєдинок. Проте промоутер Ломаченка переконаний, що справа лише в сумі гонорару. Водночас сам Гарсія активно пробує свої сили в 1-й напівсередній вазі, де він уже встиг виграти пояс IBF. Відтак, у разі відмови Гарсії повертатися в легкий дивізіон наступним боєм Ломаченка може стати поєдинок за вакантний пояс WBC проти обов’язкового претендента Люка Кемпбелла.
 
За словами Кролли, йому жодного разу не вдалося пробити захист українського боксера.
Фото з сайта golos.ua.
 
Утім незалежно від того, яким буде рішення Гарсії, до наступного бою Ломаченко має розв’язати непросту медичну проблему. Під час бою з Кроллою, завдаючи супернику нокаутуючого удару, Василь зламав руку. І хоча лікування матиме  консервативний характер, як мінімум, до вересня Ломаченко в ринзі не з’явиться.
 
Захищаючи свої пояси, практично з перших хвилин бою Ломаченко спрямував на свого битанського візаві цілий град важких ударів. Здалося, що вже у третьому раунді рефері був готовий припинити побиття Кролли. В одному з епізодів, коли Ентоні завалився на поміст, Ломаченко вирішив, що прийшов час святкувати перемогу. «Я думав, рефері зупинив бій, тому що він стрибнув між нами й показав руками, що я повинен припинити завдавати удари», — заявив Ломаченко.
 
Зрештою, тріумфальний фальстарт не надто засмутив українця: вже в наступному раунді долю поєдинку було вирішено. Після чергової ударної серії, під час якої Ломаченко й травмував руку, Кролла опинився в нокауті, а Василь записав до свого активу найшвидшу в своїй профі-кар’єрі перемогу.
 
«Моя гордість постраждала більше, ніж тіло. Я хотів витиснути краще із себе, але мій суперник — феноменальний. Він особливий, адже не пропустив жодного удару. Василь буде домінувати й робитиме все, що забажає в боксі», — підсумував Кролла.