У Харкові затримали банду грабіжників із працівників СБУ та колишніх зеків

12.04.2019
У Харкові затримали банду грабіжників із працівників СБУ та колишніх зеків

У Харкові до рук оперативників потрапило десятеро зловмисників, яких підозрюють у нападах на інкасаторів.
 
 
Дев’ятеро з них — кияни, ще один проживає в Харкові. Розбоєм ця злочинна група почала займатися ще сім років тому, гастролюючи різними містами, проте щоразу їм вдавалося втекти від переслідування.
 
 
Про їхню безкарність із часом почали складати навіть міфічні легенди, але, як стало відомо, про диво тут зовсім не йдеться.
 
 
«Тривалий час злочини цієї банди залишалися нерозкритими у зв’язку з тим, що до її складу входили співробітники правоохоронних органів, які сприяли її конспіративності», — повідомили у військовій прокуратурі.
 
Зокрема, йдеться, про кількох офіцерів СБУ. Одному «перевертню» в погонах уже повідомили про підозру за статтями «розбій» i «незаконне зберігання зброї». Йому загрожує покарання до 15 років. Серед затриманих є також ті, що вже побували за ґратами. 
 
Діяли нападники за усталеною схемою, оплачуючи награбованим своє красиве життя.
 
«Вони займалися розбоями з 2013 року, — написав у соціальних мережах начальник ГУ Національної поліції в Харківській області Олег Бех. — Ніхто з них ніде не працював. А навіщо? Один рік — один напад на інкасаторів. Злочинний «улов» чималий. Щонайменше 15 мільйонів гривень. Гроші витрачали на дорогі машини, зброю, амуніцію, закордонний відпочинок». 
 
Під час обшуку у гаражах київських бандитів знайшли гранатомети, автомати, пістолети, вибухівку, патрони, гранати і заготовки для виготовлення вибухових пристроїв.
 
Там же злочинці тримали кілька автомобільних номерів українського та литовського зразка. Слідством зібрані докази їхньої причетності до серії розбійних нападів, скоєних на території як Харківської області, так й інших областей України, зокрема Полтавської та Київської.
 
У ході слідства також доведено причетність вказаних осіб до замаху на замовне вбивство головного лікаря Київського клінічного госпіталю ветеранів війни. Усі обставини злочинів на даний момент встано­­влюють.