Влада Черкас витратить на переоснащення лікарень майже 80 мільйонів гривень

03.04.2019
Влада Черкас витратить на переоснащення лікарень майже 80 мільйонів гривень

(Фото pb4.com.ua)

Понад 79 мільйонів гривень цього року передбачили в бюджеті Черкас для ремонтів i переоснащення лікарень сучасним обладнанням.
 
 
Це найбільше фінансування галузі за останні п’ять років, повідомляють у Черкаській міській раді.
 
 
За словами черкаського міського голови Анатолія Бондаренка, деякі лікарняні відділення не бачили ремонту десятки років.
 
«Наше завдання — зробити максимум, щоб кожен пацієнт у будь-якій із лікарень міста відчував себе комфортно. Аби в них можна було пройти необхідне обстеження. Без сучасного діагностичного чи хірургічного обладнання нинішня медицина просто не може існувати», — наголошує Анатолій Бондаренко.
 
Посадовець каже, що цього року нове діагностичне обладнання з’явиться у 1-й, 2-й, 3-й міських лікарнях, а ще — в дитячій лікарні, інфекційній лікарні, міському пологовому будинку «Центр матері та дитини» та в стоматологічній поліклініці.
 
Для цих лікувальних закладів придбають рентген, апарат ультразвукової діагностики, мобільну хірургічну систему, нові операційні столи, ліжка й тумбочки, апарат штучної вентиляції легень, прилади для лабораторних досліджень.
 
Візьмуться й за ремонт приміщень цих лікарень. Приміром, у 1-й міській лікарні реконструюють операційний блок, у 3-й — кардіологічне відділення, неврологічне та операційний блок, у решті закладів проведуть капітальний ремонт будівель.
 
«У цьому році депутати передбачили кошти й на закупівлю обладнання для інформатизації черкаських лікарень», — підсумовує Анатолій Бондаренко.
 
До речі, торік на розвиток медичної галузі Черкас було виділено з бю­джету міста 54 мільйони гривень.