Олександр Гвоздик успішно провів перший захист свого титулу WBC

02.04.2019
Олександр Гвоздик успішно провів перший захист свого титулу WBC

Олександр Гвоздик легко захистив свій чемпіонський пояс. (Фото з сайта sport.ua.)

Після шокуючого нокауту, котрим Олександр Гвоздик, змагаючись за пояс чемпіона світу в напівважкій вазі за версією WBC, відправив на лікарняне ліжко канадця Адоніса Стівенсона, команді українського боксера було вельми непросто знайти кандидата для першого добровільного захисту здобутого трофею. 
 
 
Дві спроби Гвоздик та К° зробили для того, аби в ринг проти нього вийшов харизматичний кубинський напівважковаговик Салліван Баррера, проте дійти кінцевої згоди сторонам не вдалося.
 
 
«Не розумію, чого хоче Баррера. Можливо, десять мільйонів доларів?» — заявив український боксер.
 
 
Через незрозумілу травму Дуду Нгумбу відмовився продовжувати бій проти українського «Цвяха». 
 
Звісно, про такі космічні суми в таборі Гвоздика говорити не наважуються. Тож у суперники для першого чемпіонського захисту Сашкові підібрали неймовірно скромного за боксерськими мірками 37-річного темношкірого представника Франції Дуду Нгумбу.
 
Зрештою, вийшовши у ринг проти Гвоздика, уродженець Конго отримав шанс на здобуття найбільшого в кар’єрі трофею. Утім, провівши практично на рівних з українцем п’ять раундів, Дуду раптово зашкутильгав, скривився від болю, після чого відмовився продовжувати бій.
 
У бою проти Нгумбу, котрий відбувся у Філадельфії, Гвоздика підтримувало досить багато його співвітчизників. Тож бажання вітчизняного боксера показати видовищний поєдинок було зрозумілим. Проте, як відзначає його наставник, відомий американський спеціаліст Тедді Атлас, Олександр занадто багато думав у ринзі.
 
«Сьогодні на арені було багато Олександрових співвітчизників, тож відчувалося, що він нервує. Гвоздик — гордий хлопець, тож, можливо, він присвятив більше часу роздумам  замість того, аби довіритися собі й дати волю своїм рукам», — сказав після бою Атлас.
А коли Гвоздик намацав слабкі місця 37-річного опонента, той вирішив не наражатися на небезпеку й, як вважають деякі експерти, просто втік iз поля битви.
 
«Я намагався показати свій кращий бокс. Але те, що сталося, — це не моя провина. Думаю, Дуду просто прийшов отримати свій чек, от і все. Не хочу його принижувати, можливо, щось сталося, десь я йому зробив боляче», — заявив Гвоздик.
 
Захистивши пояс WBC, Олександр наголосив, що задоволений перемогою, але зовсім не в захваті від того, яким чином це відбулося. Перш за все, 31-річний український чемпіон жалкує, що засмученим залишився глядач.
 
При цьому Гвоздик відзначає, що вдруге поспіль йому не вдалося як слід порадіти своєму знаковому здобутку. І якщо, за словами Сашка, про серйозні проблеми зі здоров’ям Стівенсона після чемпіонського бою він дізнався лише вранці, в радості провівши кілька постчемпіонських годин, то історія з Нгумбу одразу зафарбувала подію в неприємні тони.
 
Водночас перший добровільний захист Гвоздиком пройдено, і тепер на нього очікуватиме нове випробування, в якому його опонентом, із великою ймовірністю, може стати обов’язковий претендент на чемпіонський пояс Маркус Браун.