На Тернопільщині шукають винних у загибелі підлітка, якого уразило струмом

29.03.2019
У райцентрі Чортків на Тернопільщині продовжується розслідування трагедії, яка нещодавно забрала життя 14-річного Дениса Антипова, восьмикласника місцевої школи №3.
 
За попередніми даними, група підлітків зайшла на територію давно не діючої колишньої хімчистки, яка обгороджена, але не охоронялася, і розважалися там, граючись у хованки (так розповідали правоохоронцям самі діти, але не виключено, що вони вирішили зайти до будівлі, яку в народі ще називають «трансформаторною будкою», просто з цікавості).
 
Денис зайшов углибину приміщення, і там його прошило струмом у 10 тисяч вольт. На думку фахівців, шансів вижити у хлопчика просто не було.
 
Поліція почала кримінальне провадження за фактом трагедії і передусім з’ясовує, чому двері до небезпечного місця, як свідчать діти, були відчиненими.
 
Тим часом керівництво Чортківського РЕМу, в підпорядкуванні якого перебуває електрощитова, стверджує: приміщення було під замком, а зовні й усередині є всі необхідні попереджувальні знаки про смертельну загрозу від високої напруги.
 
Два дні у Чорткові тривала жалоба, оголошена міською радою через загибель дитини. Жителі міста емоційно обговорюють випадок у соціальних мережах, вимагаючи у влади знайти й покарати винних, а також перевірити доступ до всіх подібних небезпечних об’єктів на території міста.