Ведучий телеканалу ATR оголосив збір коштів для допомоги сім’ям затриманих 27 березня кримських татар

29.03.2019
Ведучий телеканалу ATR оголосив збір коштів для допомоги сім’ям затриманих 27 березня кримських татар

Діти затриманого Ерфана Османова.

Як повідомив ведучий телеканалу ATR Шевкет Наматуллаєв, після масової облави окупаційних силовиків на кримських татар 55 дітей залишилися без батьків.
 
 
«Давайте виявимо солідарність iз кримськими татарами, які продовжують боротися проти путінського режиму в Криму, — закликав журналіст. — Я оголошую збір коштів для надання допомоги сім’ям, які залишилися без годувальників. За п’ять років окупації Криму десятки кримських татар опинилися за ґратами за надуманими звинуваченнями. Більше ста дітей ростуть без батьків, до них ще додалися сьогоднішні 55 дітей!» — написав він у «Фейсбуцi».
 
 
За даними інформаційних агенцій, у середу, 27 березня, окупаційні силовики провели обшуки в 23 будинках у Сімферополі й у двох будинках у Білогірському районі. Пізніше стало відомо ще про три обшуки в Червоногвардійському районі.
 
Всього, повідомляють активісти, співробітники ФСБ, ВМОП та Росгвардії ввірвалися в оселі киримли за 35 адресами. Адвокатів у будинки підзахисних не пустили. 
 
Точно відомо про 20 затриманих кримських татар. Дев’ятьох iз них увечері 27 березня заарештували до 15 травня. Також затримали й двох активістів, які висвітлювали вранішні події в Криму.
 
Одного з них заарештували на п’ять діб, другому присудили величезний штраф. 

ДО РЕЧІ

Чорна мітка  кандидату
 
Виборча програма без Криму — показник антиукраїнськості, вважають активісти LIBERATECRIMEA. Цього тижня вони роздали вісьмом кандидатам у президенти України «чорні мітки».
 
Йдеться про тих претендентів на найвищу посаду в державі, хто у своїх виборчих програмах обходить тему звільнення Криму або навіть готовий домо влятися з окупантами.
 
Як повідомив телеканал ATR, активісти LIBERATECRIMEA виконали свою обіцянку вручити «чорну мітку» кандидатам, для яких тема Криму не в пріоритеті, за три дні до президентських виборів. 
 

ВІД РЕДАКЦІЇ

Фінансову допомогу для дітей заарештованих киримли можна надсилати на картки Приватбанку:
4149 4390 0416 6017 (гривнi), 
4149 4991 1754 9103 (долари).