Китаєць на аукціоні купив голуба за 1,25 мільйонів доларів

26.03.2019
Те, що Китай сьогодні «рулить» майже в усіх сферах людського життя, ні для кого не секрет. Піднебесна робить прорив в економіці, техніці, навіть космосі.
 
Проте в головах багатьох людей ця країна асоціюється все-таки з комуністичним режимом Мао та страшною бідністю як наслідком цього режиму.
 
Та вже давно настав час, щоб позбутися цих міфів. Одним із «антидотів» до таких переконань став нещодавній випадок: китаєць (ім’я якого з відомих причин не оголошують) придбав на аукціоні голуба за ... 1,25 млн. доларів!
 
Причому власники пташки спочатку планували отримати вдвічі меншу суму.
 
Цією «золотою» пташкою став п’ятирічний гоночний фламандський голуб Армандо. Тепер його власники — Жоель та Дітер Вершути з Інгелмунстера (Західна Фландрія), тільки й мріють, як би пошвидше позбутися своєї дорогоцінної пташки, адже її не сховаєш у сейф, як діамант чи іншу дорогоцінність.
 
А тим часом до голуба приставлена цілодобова охорона, аж доки новий господар не прибуде з Китаю і не відвезе на нову батьківщину.
 
До слова, ще одну «золоту» пташку, яка належала Віллі Даніелсу із Кесселя (Нідерланди), було продано в Китай , правда за «якихось» 400 тисяч доларів.