Не просто у ФСБ: родичі журналіста Дениса Бігуса виявилися ще й наближеними до Кремля

19.03.2019
Не просто у ФСБ: родичі журналіста Дениса Бігуса виявилися ще й наближеними до Кремля

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у компанії підполковника ФСБ Андрія Соболєва (у центрі).

Ще кілька тижнів тому відомий блогер Андрій Дзіндзя повідомив вражаючу інформацію про те, що у відомого українського журналіста Дениса Бігуса, який розслідує резонансні справи про корупцію в Україні, знайшли родичів серед високопоставлених чиновників в Росії, зокрема у ФСБ.
 
 
При цьому пан Дзіндзя з’ясував усе це лише завдяки соцмережі Facebook, без засекречених документів чи якогось інсайду.
 
 
Відтак блогер опублікував у мережі кілька фото, на яких показаний міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров з братом дружини Бігуса — підполковником ФСБ Андрієм Соболєвим.
 
 
У 2016-му той був міністром міжнародних та зовнішньоекономічних зв’язків Свердловської області. А його батько, колишній контррозвідник ФСБ Олег Соболєв, займається великим бізнесом.
 
Тоді керівник і ведучий програми «Наші гроші» Денис Бігус змушений був підтвердити наявність російської рідні, утім, наголосив, що спілкувався з родичами дружини нібито ще в далекому 2012 році. Водночас про можливе місце роботи цих родичів журналіст не повідомив.
 
На питання про зв’язки, які підтримує його сім’я з цією ріднею, Бігус відповів: «Ми не найближчі родичі. Я розумію хайп, я бачив заголовки, вони прямо круті. Ми з ним побачилися, і через три роки Росія почала війну».
 
Утім минулих вихідних блогер Дзіндзя на своїй сторінці у «Фейсбуці» оприлюднив чергову велику порцію цікавої інформації про родину журналіста Бігуса. Виявляється, багато з них не просто працювали чи ще працюють у ФСБ, а й наближені до президента РФ Володимира Путіна. 
 
На коментар одного з користувачів соцмережі, мовляв, що з того, що «у дружини Бігуса є ватна рідня в РФ, і дружина когось там інколи лайкає», блогер відреагував: «Є різниця між ватною родиною та родиною, яка працює у ФСБ та наближена до Путіна! Не тупіть».
 
Нагадаємо, що останнім часом Денис Бігус «відзначився» журналістським розслідуванням «Друзі Президента крадуть на оборонці (секретні листування)».
 
І попри те, що глава держави звільнив фігурантів розслідування з високих посад на час слідства (зокрема першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського), резонансу навколо оборонки не дають вщухнути, бо він дає чимало козирів опонентам Президента задля чорного піару під час перегонів-2019. 
 
Тоді як Андрій Дзіндзя припускає, що інформаторами авторів цього скандального розслідування, озвученого Бігусом, могли бути російські спецслужби.
 
«Задумайтеся — Денис Бігус отримав анонімну інформацію і розкрив дані про те, що всупереч заборонам з Росії в Україну через посередників поставлялися запчастини для наших БТРів. Можна тільки уявити, як полювали за цими поставками служаки російської ФСБ», — наголошує блогер Дзіндзя в одному зі своїх постів.
 
І дійсно, так зване розслідування Дениса Бігуса надто підозріло фінішувало до піку виборчої кампанії. Тож версія незалежного журналістського розслідування виглядає найменш правдоподібно.
 
Тим більше, що базується воно на банальному зливі, зокрема  з прокуратури, що, в принципі, виключає фактор журналістського пошуку.