До другого туру проходять Зеленський і Порошенко — «Социс»

15.03.2019
До другого туру проходять Зеленський і Порошенко — «Социс»

Колаж з сайта konkurent.in.ua.

Кандидат у президенти комік Володимир Зеленський та чинний Президент Петро Порошенко лідирують в рейтингу кандидатів у президенти України.
 
 
Про це свідчать дані дослідження Центру соціальних і маркетингових дослі­джень «Социс».
 
 
Найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні, має Володимир Зеленський (20,7%). Друге місце посідає Петро Порошенко — 13,2%.
 
 
За Юлію Тимошенко готові відати респонденти 11,0% своїх голосів. За Юрія Бойка мають намір проголосувати 6,5%, за Анатолія Гриценка та Олега Ляшка — 5,8% та 3,5%, відповідно. Загалом, близько 24% виборців на даний момент ще не знають, за кого віддадуть свій голос.
 
Серед тих, хто обов’язково голосуватиме і, відповідно, вже визначився зі своїм вибором, Володимира Зеленського готові підтримати 27,7% респондентів, Петра Порошенка — 19,6%, Юлію Тимошенко — 14,8%, Юрія Бойка — 9,6%, Анатолія Гриценка — 8,2%, Олега Ляшка — 4,8%. Близько 73% опитаних українців відповіли, що обов’язково будуть голосувати на виборах Президента України 31 березня.
 
Близько 8% переконані, що не голосуватимуть, ще 19% вагаються. Опитування проводили з 5 по 10 березня 2019 року серед населення України, старшого, ніж 18 років. Загалом опитали 2 тисячі людей у всіх областях України, за винятком окупованих територій. Статистична похибка дослі­дження — 2,1%.