У Черкаський кардіоцентр придбали апарат за 23 мільйони гривень

13.03.2019
У Черкаський кардіоцентр придбали апарат за 23 мільйони гривень

Віднедавна Черкаський обласний кардіологічний центр — із новим ангіографічним обладнанням.
 
Його продемонстрували під час відкриття ангіографічної операційної у відділенні інтервенційної радіології.
 
Придбали новий апарат, вартість якого понад 23 млн. грн., за рахунок співфінансування з державного та обласного бюджетів.
 
Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській ОДА, до цього часу в медичному центрі працював 10-річний прилад, який уже потребував заміни. Під нову операційну в кардіоцентрі реконструювали й приміщення, на що спрямували близько 4 млн. грн. з обласного бюджету, придбали туди й необхідне обладнання на 1,5 млн. грн. 
 
«Операційна вже запрацювала в тестовому режимі. І я можу впевнено стверджувати, що без такого відділення сучасної кардіології не існує, — каже головний лікар Черкаського кардіологічного центру Світлана Журба. — Адже цей апарат — основа. І недарма метод коронарографії називають «золотим стандартом». І додає, що такі операції роблять безплатно — потрібними матеріалами пацієнтів забезпечує держава.
 
За словами Олександра Білоуса, серцево-судинного хірурга, заввідділення інтервенційної радіології, встановлене нове обладнання дає змогу, завдяки якісному різнокутовому зображенню, проводити діагностику та лікування важких інфарктів міокарда. До речі, Черкаський кардіоцентр — у п’ятірці кращих медзакладів країни за кількістю вилікуваних пацієнтів із таким захворюванням. 
 
У Черкаській ОДА кажуть, що незабаром таке ж обладнання встановлять в Уманській центральній районній лікарні. Адже той район Черкащини є територіально віддаленим.