На Дніпропетровщині зловмиснці продавали жінок у сексуальне рабство до Росії

13.03.2019
На пункті пропуску «Гоптівка» на Харківщині днями було затримано трьох молодих жінок, які їхали до Росії.
 
Можливо, вони й не привернули б увагу прикордонників, якби одну з них не підозрювали в торгівлі людьми.
 
Оперативники слідкували давно за діяльністю сутенерки. Як з’ясувалося, колишня громадянка України вже п’ять років живе в РФ і займається вивозом дівчат для того, аби використовувати їх у сфері інтимних послуг. 
 
«Жінку затримали представники Національної поліції, — повідомила помічник начальника прикордонного відділу Оксана Іванець. — Їй було пред’явлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення згідно зi статтею 149 Кримінального кодексу України». 
 
Кількома днями раніше на тій же «Гоптівці» правоохоронці затримали 24-річну жительку Дніпра, яка намагалася продати з тією ж метою двох дівчат до Воронежа. Про це повідомила поліція Дніпропетровщини.
 
Затримана діяла разом iз 22-річною спільницею. В інтернеті вони розшуковували й вербували молодих жінок, переправляли через кордон i передавали третім особам для сексуальної експлуатації.
 
За кожну дівчину сутенеркам платили по 10 тисяч російських рублів. Це приблизно 4 тисячі гривень. Під час обшуків поліцейські вилучили в затриманої докази протиправної діяльності — банківські картки, робочі записи, квитки та інші речі. Її спільницю наразі розшукують.