Біля берегів ПАР кит проковтнув і виплюнув дайвера

13.03.2019
Неймовірну пригоду, що трапилася з ним побіля берегів Південно-Африканської Республіки, Райнер Шимпф розповідатиме не лише репортерам-сучасникам, а й  своїм нащадкам, адже таке трапляється не часто. 
 
51-річний Райнер — професійний дайвер — захоплюється підводними зйомками вже понад 15 років. Тож, вирушаючи з групою колег на чергове занурення, навіть не уявляв, що щось подібне може трапитися саме з ним.
 
Метою поїздки були зйомки акул, тюленів, дельфінів та китів, які полювали на косяк сардинок біля берегів ПАР, десь за 47 кілометрів від узбережжя.
 
Пан Шимпф саме хотів зняти акулу, яка полює за рибками, як раптом відчув, що в нього потемнішало в очах, а його стегна затиснуто. Його колега саме знімав цю сцену, тож тепер можна детально роздивитися, як усе це відбулося: величезний кит узяв до рота Райнера, але дуже швидко «зорієнтувався», що «рибка» трошки завелика, як для сардинки.
 
Тож ссавець і виплюнув таку незвичну для себе здобич. Дайвер розмірковує, що потрапив до рота кита випадково, тож і не ображається на нього: «Кити — не людожери, вони ніжні велетні».