Ще одного харківського чиновника підозрюють у співробітництві з російською ФСБ

12.03.2019
Заступник голови Департаменту сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради Семен Хмельницький був затриманий через підозру у державній зраді.
 
«Він розповів, що у 2016 році познайомився зі співробітником ФСБ Росії Олександром Ушаковим, — повідомили в СБУ.
 
— Після вербування українцю ставили завдання, які він повинен був підготувати й передати через електронну пошту і телеграм-канал, а також під час особистих зустрічей у різних країнах. Представника іноземної спецслужби цікавила соціально-політична і політично-економічна ситуація в Україні та Харкові, теми молодіжного руху та інформація про управлінців місцевих органів влади». 
 
Співробітники СБУ вже встановили особу російського координатора. Офіційно він обіймає посаду заступника помічника міністра освіти одного з регіонів РФ, але насправді цей статус є лише прикриттям роботи у спецслужбі. Затриманий харківський чиновник повідомив, що не раз зустрічався з ним у Білорусі, Чехії, Греції та Росії. Завербували його під час туристичної поїздки до РФ. 
 
Семен Хмельницький перебуватиме під вартою щонайменше 60 діб. Суворість запобіжного заходу зумовлена тим, що восени минулого року правоохоронці не змогли перешкодити втечi за кордон голови Холодногірської адміністрації Харкова Максима Мусєєва, якого СБУ також підозрює у співпраці з ФСБ. Чиновник зумів виїхати до Росії і навіть має громадянство цієї держави.