В Харкові винесли вирок у справі про вбивство двох науковців 2016-го

12.03.2019
Київський районний суд Харкова оголосив вирок «бригаді» нападників, які у 2016 році по-звірячому вбили двох науковців — 58-річного професора фізико-технічного інституту Геннадія Загинайлова та його 32-річного сина Владислава.
 
Обидва злочинці отримали довічний термін, а їхню «навідницю», яка добре знала професорську родину й бувала в них удома, відправили за ґрати на 10 років. 
 
Як розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, злочинці готувалися до нападу заздалегідь: придбали маски-балаклави, рукавички, а також вогнепальну та холодну зброю.
 
Двері квартири потерпілих їм відкрила спільниця, що була добре знайома із загиблим професором. У день трагедії вона прийшла до нього нібито відсвяткувати свій день народження.
 
Молодики в масках спочатку накинулися на літнього господаря. Били його та вимагали сказати, де той зберігає гроші. На галас зі своєї кімнати вийшов Владислав.
 
Зав’язалася бійка, під час якої одному з нападників зірвали маску з обличчя. Злякавшись, що потерпілі зможуть їх упізнати, злодії задушили обох чоловіків. Із квартири злочинці забрали гроші, в тому числі іноземну валюту, ноутбук i телефон. Не погребували навіть парфумами покійних. 
 
Як з’ясувалося в ході слідства, за кілька тижнів до цього злочинці вже намагалися потрапити до помешкання професора, скориставшись ключем, який спільниця напередодні поцупила з оселі потерпілих. Однак він не підійшов, і тоді зловмисники розробили новий план.