Статус «першого сіяного» в «плей-оф» УХЛ матиме чинний чемпіон

01.03.2019
Статус «першого сіяного» в «плей-оф» УХЛ матиме чинний чемпіон

Зібравши наприкінці регулярного сезону всі сили в кулак, хокеїсти «Донбасу» стали його переможцями. (Фото з сайта uhl.ua.)

Календар поточного чемпіонату країни його організатори складали таким чином, аби в першому та останньому поєдинку регулярного сезону зіграли дві найкращі команди попереднього розіграшу — «Донбас» i «Кременчук».
Після того, як на старті ЧУ-2018/2019 чинний чемпіон розгромив суперника з Полтавщини (7:3), здалося, що нинішня «регулярка» стане легкою прогулянкою для донецького колективу. Проте низка обставин, які, здається, мали для клубу, більшою мірою, внутрішній характер, не дозволили «червоно-чорним» на одному диханні пройти першу частину турніру. Невдалий виступ на Континентальному Кубку, зміна тренера й, зрештою, серйозний опір суперників  не дозволяли хокеїстам «Донбасу» вільно почуватися під час регулярного чемпіонату.
Лише під кінець «регулярки» команда Сергія Вітера почала демонструвати гру, гідну чемпіона країни. Наприкінці першої частини турнірної дистанції «Донбас» по черзі переграв двох своїх головних конкурентів — херсонський «Дніпро» (7:1) та «Кременчук» (3:2), забезпечивши собі таким чином перемогу в регулярному сезоні.
Завдавши в передостанньому турі болючого фіаско сенсаційному дебютанту ЧУ з Херсона, котрий тривалий час очолював турнірну таблицю «регулярки», донецький колектив виявив очевидну неготовність дніпрян до напруженої тяганини з чинним чемпіоном за «золото». Коментуючи розгром своєї команди в матчі з «Донбасом», наставник «Дніпра» Дмитро Підгурський заявив, що його команді напередодні старту «плей-оф» багато над чим потрібно працювати.
Відчути смак нового для себе турнірного випробування — «матчів на виліт» — дебютант національної першості зможе вже 2 березня, коли розпочнеться чвертьфінальне протистояння «Дніпра» з «Крижаними вовками».
Не втримавшись у «топовій двійці» регулярного етапу змагань, підопічні Підгурського автоматично втратили право на пряме потрапляння до півфінальної стадії, місце в якій дісталося «Кременчуку» та «Донбасу». Напружена боротьба фіналістів попереднього ЧУ в останньому турі регулярного сезону-2018/2019 обіцяє серйозний рівень «золотої лихоманки» й у нинішньому розіграші. Нагадаємо, що торік у фінальній серії «Кременчук» — на правах переможця «регулярки» — мав перевагу власного майданчика, але скористатися подібними преференціями не зміг.
Цього разу статус «першого сіяного» в «плей-оф» дістався «Донбасу», що, значною мірою, полегшує завдання команді Сергія Вітера в питанні захисту чемпіонського титулу. Майбутнім суперником «червоно-чорних» у півфіналі стане переможець чвертьфінальної дуелі за участі «Динамо» та «Білого барса». Слід визнати, що харків’яни чи клуб з Білої Церкви навряд чи зможуть створити проблеми донецькому колективу в піфіналі. А от на «Кременчук» в 1/2 фіналу, вочевидь, чекатиме непросте протистояння з «Дніпром», адже навряд чи в херсонських хокеїстів виникнуть проблеми у чвертьфіналі з останньою командою «регулярки». В заключному турі регулярного чемпіонату відбулася генеральна репетиція «стикового раунду» між «вовками» та «дніпрянами», котра завершилася беззаперечною перемогою останніх (6:0).