Депутати Європарламету вражені, що поряд iз ними працює донька прес-секретаря Путіна

27.02.2019
Депутати Європарламету вражені, що поряд iз ними працює донька прес-секретаря Путіна

Ліза з батьком Дмитром Пєсковим.

Інформація про наявність у штаті Європарламенту осіб, які тісно пов’язані з Кремлем, виявилася новиною для більшості євродепутатів.
 
 
Йдеться про 21-річну Єлизавету Пєскову, старшу доньку Дмитра Пєскова, прес-секретаря президента РФ Володимира Путіна.
 
 
Те, що вона є практиканткою в Європарламенті та має доступ до всіх приміщень Європарламенту, до внутрішньої закритої мережі інтернету та до конфіденційних документів і зустрічей Європарламенту, встановили журналісти «Радіо «Свобода». Статус стажистки надає їй можливість доступу до всіх баз даних Європарламенту. 
 
«Донька кремлівського речника — не хтось там» 
 
Євродепутатка від Франції, представниця соціалістів Крістін Рево Д’Аллон-Боннфуа заявила «Франс Пресс», що вона стривожена і шокована присутністю доньки Пєскова у Європарламенті.
 
«Це справді шокує. Донька кремлівського речника — не хтось там. Я здивована, що її прийом був затверджений парламентським відділом з персоналу», — зазначила депутатка.
 
Євродепутатка від Латвії Сандра Калнієте вчора надіслала звернення до керівництва Європарламенту, в якому називає таку ситуацію «неприпустимою» та такою, що «компрометує Європарламент як інституцію».
 
«Ми однозначно можемо взяти процес під контроль, щоб в Європарламенті не працювали члени родин представників режиму Путіна», — йдеться у зверненні. 
 
Французький євродепутат Емерік Шопрад, у якого й проходить практику донька речника Путіна, в понеділок, 25 лютого, підтвердив інформацію, яку «розкопали» журналісти «Радіо «Свобода», але заперечив у розмові з російською інформагенцією РІА «Новості», що його підлегла має доступ до документів та інформації, які становлять таємницю.
 
Він наголосив, що не бачить жодних порушень у співробітництві з Єлизаветою. «Як студентка з Франції, вона має на це цілком законне право», — заявив євродепутат і наголосив, що контракт iз дівчиною підписував не він, а апарат Європарламенту.
 
«Заяви деяких русофобськи налаштованих депутатів Європарламенту про те, що це нібито становить якусь небезпеку, абсолютно брехливі і мають за мету дестабілізувати мене», — зазначив Шопрад, який позиціонує себе також французьким політиком, письменником, політологом і викладачем та експертом iз геополітики. 
 
З подібною заявою поспішила і речниця Європарламенту, яка додала, що й у самого Емеріка Шопрада також немає доступу до конфіденційних документів, інформує агенція «Франс Пресс».
 
Емерік Шопрад — колишній радник Марін Ле Пен, лідерки французької правопопулістської партії «Національний фронт».
 
Нині він входить до складу підкомісії з питань безпеки та оборони при зовнішньополітичному комітеті Європарламенту (і при цьому не має доступу до таємної інформації?!), а також є членом делегації ЄС—Росія. До Європарламенту Шопрад був обраний від «Національного фронту» в 2014 році, проте вже через рік перейшов у незалежні депутати.
 
Шопрад ніколи не приховував своїх проросійських настроїв і навіть був «спостерігачем від ЄС» на організованому Москвою «референдумі» під час анексії Криму, зазначає «Франс Пресс».
 
«Я ніколи не приховував, що вважаю Крим історично російським», — цитує його слова агенція. Шопрад виступає за союз Європи та Росії на противагу глобальній гегемонії США. 
 
Поки захід «гниє»...
 
За словами Шопрада, Єлизавета Пєскова вчиться на юриста у Франції (хоча насправді вона вивчає маркетинг в одному з французьких вишів).
 
Як практикантка Пєскова отримує стипендію в розмірі 1000 євро на місяць, а період її стажування триває з листопада 2018-го до кінця квітня 2019 року.
 
Стажисти Європарламенту отримують зарплату з бю­джету євродепутата, який, у свою чергу, формується з грошей європейських платників податків. 
 
Хоча батько Єлизавети незмінно виступає з випадами проти «гнилого Заходу» та переконує росіян у його згубності та збоченості, та чомусь його донька мешкає у Франції останні дев’ять років.
 
Як мешкає на Заході й більшість дітей представників антизахідної (на словах і в заявах) російської правлячої еліти.
 
Ліза Пєскова є активним користувачем соціальних мереж, має близько 80 тисяч підписників в «Інстаграмі», де вона зазвичай хвалиться гламурним життям у Москві, Парижі та Брюсселі.
 
Раніше вона прославилась тим, що назвала «пеклом» російську систему освіти, викликавши хвилю осуду серед користувачів у Росії... 
 
Нагадаємо, що наприкінці травня 2019 року відбудуться чергові вибори до Європарламенту. У Брюсселі стурбовані можливим зовнішнім впливом на вибори, в першу чергу з боку Росії.
 
Але «стурбованістю» справа і закінчується. Бо Європарламент бачив ще й не таке. Свого часу євродепутати-комуністи провели в приміщення Європарламенту свою конференцію, куди запросили й представників російських сепаратистів Донбасу, які розгулювали стінами Європарламенту з прапорами СРСР, «ДНР» та «ЛНР».