Вiктор Ющенко назвав свої п’ять вимог до кандидата у президенти України

26.02.2019
Вiктор Ющенко назвав свої п’ять вимог до кандидата у президенти України

Третій Президент України Віктор Ющенко заявляє, що проголосує за того кандидата, який зможе дати відповіді на п’ять основних питань.
 
 
Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Настоящее время» — проекту «Радіо «Свобода».
 
 
Відповідаючи на запитання, хто з його колишніх підлеглих — Петро Порошенко чи Юлія Тимошенко — може бути найкращим Президентом, Ющенко сказав: «Найкращий Президент — той, хто дає відповідь на п’ять головних питань, які в нас стоять на порядку денному. Перше питання: війна. Це ті пункти, по яких я буду вибирати Президента. Пункт другий — безпекова політика. Це питання стратегічне: як ви бачите принести країні гарантію її вічного існування?».
 
Він додав, що в питанні безпеки має на увазі курс на НАТО.
 
«Так. Бо зараз ми позаблокова країна. Ви бачите, до чого позаблоковість привела?... І мені дуже цікаво, хто той лідер, який без помилки може написати слово НАТО. Крім Президента Порошенка, я б, можливо, ще одного-двох назвав би. Але всі решта чомусь кинулися до теми миру. І ніхто не поклав на стіл, як же цей ваш план миру виглядає», — зауважив Ющенко.
 
Третім питанням, за його словами, є політика національного відновлення і національного становлення України.
 
«Я маю на увазі: 45 мільйонів українців крок за кроком через національне усвідомлення повинні стати однією сім’єю... Нації починаються з 6-7 базових речей. На першому місці стоїть мова. Це той базовий соціальний клей, який 45 мільйонів може склеїти в сім’ю», — сказав Ющенко.
 
Четвертим питанням, на яке він чекає відповіді від кандидата, він назвав економічний план для країни.
 
А п’ятий пункт, за його словами, — «це доктрина, яка веде нас до пан’європейської і європейської інтеграції».
 
«Чому я це виділяю з контексту деяких інших питань? Інтеграція до єврородини — це найкращий план реформ, який ми маємо зробити», — вважає третiй Президент України.
 
Нагадаємо: раніше свої вимоги до кандидата назвав співак Святослав Вакарчук.
 
Він заявив, що на виборах Президента обиратиме серед тих кандидатів, які виконають три умови: без суфлерів візьмуть участь у теледебатах, назвуть імена членів своєї команди і продемонструють «на реальних фактах, як виконували свої обіцянки в минулому».
 
Як вiдомо, кандидатами на посаду Президента зареєстровано 44 особи.