Запорізький «Мотор» достроково пробився до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

26.02.2019
Запорізький «Мотор» достроково пробився до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Білоруського легіонера «Мотора» Бориса Пуховського визнали кращим лівим напівсереднім 13-го туру. (Фото прес-служби ГК «Мотор».)

Після того як Європейська гандбольна федерація вирішила поділити за рангом дивізіони Ліги чемпіонів, у нинішньо­му сезоні у запорізького «Мотора» вперше був шанс напряму пробитися до «плей-оф» суперліги, оскільки раніше, перебуваючи в умовно другій лізі турніру, шлях до 1/8 фіналу потребував додаткових кроків та зусиль. 
Таким шляхом український чемпіон ходив не один рік, однак подолати так званий «перехідний» «плей-оф» йому вдалося лише одного разу — в сезоні 2015/2016 років. Приміром, торік на шляху до 1/8 фіналу ЛЧ «мотористів» зупинив чемпіон Данії — «Скьєрн».
Без сумніву, минулорічну невдачу в Запоріжжі пам’ятали дуже добре. І під час чергового побачення з данським клубом уже в елітній групі ЛЧ «мотористи» сповна повернули боржок своїм торішнім кривдникам у «перехідному» «плей-оф» суперліги. При цьому домашня зустріч зі «Скьєрном» мала для «Мотора» подвійне значення, адже у разі перемоги запорізький клуб достроково виходив до 1/8 фіналу ЛЧ-2018/2019.
Маючи гарячу підтримку своїх уболівальників, які всьо­ме поспіль на трибунах реконструйованого Палацу спорту «Дружба» забезпечили аншлаг, «Мотор» було не зупинити. «Сьогодні ми не продемонстрували своєї кращої гри, а от суперник, навпаки, проявив себе з кращого боку», — резюмував наставник «Скьєрна» Оле Ньоргор.
Укотре з найкращого боку проявив себе білоруський легіонер українського клубу Борис Пуховський, якого за підсумками 13-го туру ЛЧ визнали кращим лівим напівсереднім. Упродовж поточного розіграшу суперліги за білорусом уже міцно закріпився титул «СуперБоря». Вісім разів він засмучував голкіпера «Скьєрна». Варто відзначити, що в Запоріжжі у воротах данського чемпіона відзначилися всі без винятку гравці «Мотора», котрих наставник команди Микола Степанець вніс до заявки. 
«Головна наша задача на поєдинок полягала в тому, аби швидко вийти вперед, захопити лідерство. Адже добре відомо, що команда, котра змушена відігруватися, припускається більшої кількості помилок», — про стратегію на матч розповів наставник «Мотора». За словами Степанця, особливих претензій до гравців у нього немає, за винятком хіба що великої кількості вилучень, отриманих на старті поєдинку. «Подібна статистика негативно впливає на імідж клубу», — каже Микола Степанець.
Без сумніву, емоції в той день переповнювали гравців «Мотора», котрі прагнули достроково пробитися до «плей-оф» ЛЧ і не відкладати вирішення ключового турнірного завдання на останній тур — на матч проти беззаперечного лідера октету — «ПСЖ».
Перегравши «Скьєрн» з різницею в десять м’ячів, «Мотор» переконливо вирішив своє першочергове завдання на турнір. Попереду в підопічних Степанця гра зі статусним опонентом. А далі — відповідальні «стикові матчі» за місце у чвертьфіналі. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група В. 13-й тур. «Мотор» (Україна) — «Скьєрн» (Данія) — 33:23 (13:9).
Турнірне становище: «ПСЖ» — 24, «Пік Сегед» — 19, «Фленсбург» — 14, «Нант» — 13, «Мотор» — 11, «Загреб» — 10, «Цельє» — 7, «Скьєрн» — 6.