Мафіни з малиною смакуйте родиною
Можна і віршем заговорити після дегустації кексів з малиною від львів’янки Аніти Камінечної.
Господиня каже, що такі мафіни печуться з будь-якими ягодами.
Але візьмемо її основний рецепт (як з того анекдота: «Та ні вже, як домовлялися!»).
Отож треба: яйце, по склянці кефіру й цукру, 5 столових ложок олії, 2 склянки борошна, чайна ложка погашеної оцтом соди. Можна робити на подвійну порцію.
Я додала ще пакетик ванільного цукру. І далі простіше простого, заохочує до приємної роботи господиня. І навіть купувати нічого не треба, бо ці продукти, здається, є в усіх дома.
Послідовність така: збити цукор з яйцем, додати решту продуктів i склянку ягід, старанно перемішати і розкласти в силіконові формочки для кексів (або в звичайні формочки, змащені маслом; тісто класти наполовину, бо воно виросте). Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів.
А ще цікавими кекси вдаються з варенням, рекомендую спробувати.
Знадобиться: по склянці кефіру та цукру, яйце, 2 склянки борошна, по 50 г варення і родзинок, 3 столові ложки олії, чайна ложка погашеної оцтом соди.
Усі інгредієнти перемішати. Викласти у формочки для кексів (так само наполовину, щоб тісто росло).
Після того як ми наповнимо форми тістом, на кожний кекс кладемо по половині чайної ложки варення. А насамкінець випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Пряники медові
Пряники-сердечка Лесі Фанди.
А це вони — імбирні, і ще — без глютену, додає авторка неймовірно запашних пряників-сердечок тернополянка Леся Фанда.
Отож занотовуйте, треба вміти такі сердечка пекти. Робимо суміш борошна для випічки (0,5 кг рисового, 0,2 кг кукурудзяного, 0,2 кг крохмалю кукурудзяного).
Для тіста беремо 250 г готової суміші, 60 г масла, 60 г меду, яйце, 80 г цукру, по чайній ложці імбиру та кориці, трохи ваніліну.
Мед і масло розтопити й остудити, додати сухі інгредієнти і замісити тісто. Покласти на пару годин у холод, потім вирізати потрібної форми і пекти 7-10 хвилин. І ще чай, каву чи інші напої, і більше нічого не потрібно!
Смакуйте!