Трохи літа на тарілці: особливий рецепт печені від Діани Гульоз

13.02.2019
Трохи літа на тарілці: особливий рецепт печені від Діани Гульоз

Печеня з овочами.

Печеня з індичкою та овочами. Я б у властивій для себе манері дописала ще: «Буде снитися ночами».
 
Бо коли готую щось за гарним рецептом, навіть рими з’являються.
 
Цей рецепт Діани Гульоз — якраз із таких. Щоправда, господиня каже, що її рецепт — трохи змінений рецепт її знайомої, який в оригіналі називається «Індичка зі спаржею». Варіації вітаються. 
 
На 500 г філе індички потрібно 300-400 грамiв овочів: цибуля, морква, селера, брюссельська капуста, спаржа, цвітна капуста та броколі (можна взяти готову суміш), 400 г томатів у власному соку, 2-3 зубки часнику.
 
Зелень: кінза, петрушка, кріп. У мене сьогодні тільки кінза, я її обожнюю. Сіль і цукор — за смаком. 
 
На середньому вогні протушкувати шматочки індички з невеликою кількістю води. Як будуть готові, викласти у горщик або форму для запікання.
 
Підготувати овочі: цибулю-моркву нарізати кубиками, цвітну капусту, броколі трохи приварити, порізати на менші шматки, якщо завеликі.
 
Брюссельська й так замала, але я різала навпіл. Якщо овочі морожені з пакету, достатньо просто розморозити у мікрохвильовці. Так само протушкувати овочі з невеликою кількістю води. Викласти на м’ясо і трохи перемішати. 
 
До томатів у власному соку додати цукру й солі (раджу: по столовій ложці, втім, може, ви стільки не вживаєте цих приправ), вичавлений часничок, дрібно нарізану зелень, я ще кидала по кавовій ложці тим’яну й сушеної м’яти, так вже привчилася.
 
Все перемішати ретельно. Це соус. Соус додаємо до всіх інгредієнтів, духовку розігріваємо до 180 градусів, запікаємо все 40 хвилин.
 
Через 20 хвилин, коли припечеться трохи, — дістати, перемішати обережно, знову поставити запікатись на 20 хвилин. Подавати можна з йогуртом (йогурт — окремо), але обов’язково посипати зверху кінзою.
 
На вигляд — літо на тарілці...